1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Üle 7 miljoni euro – kes võitis Mustamäe Huvikooli ehitushanke?
Üle 7 miljoni euro – kes võitis Mustamäe Huvikooli ehitushanke?

Üle 7 miljoni euro – kes võitis Mustamäe Huvikooli ehitushanke?

Mustamäe linnaosas pakutav huviharidus saab peagi uue kvaliteedi – algab Mustamäe Huvikooli uue hoone ehitus.

Mustamäe Huvikool (endine Mustamäe Laste Loomingu Maja) alustas tööd 1984. aastal. Kui algusaastatel käis huvikoolis 200 last, siis nüüdseks on õpilaste arv tõusnud tuhandeni. Koolis tegutsevad 90 huviringi. Praegusesse majja – endise lasteaia tüüphoonesse aadressil E. Vilde tee 54 – kolis kool aastal 1987.

„Vana hoone piirdekonstruktsioonid, sisearhitektuur ja -viimistlus ning tehnosüsteemid on nüüdseks valdavalt amortiseerunud. Hoone ei ole ka energiatõhus ning sisekliima ei vasta nõuetele. Samuti ei rahulda endise lasteaia ruumiprogramm huvikooli vajadusi, näiteks puuduvad lastel pesemisvõimalused peale aktiivseid tegevusi,“ selgitas abilinnapea Andrei Novikov ja lisas, et selle maja renoveerimine ei oleks enam otstarbekas. „Uue maja projekteerimisel on algusest peale arvestatud huvikooli eripäraga. Usun, et edaspidi on nii õpilastel kui ka personalil olemas kõik, mida tänapäevased õpitingimused eeldavad.“

Projekteerimishankel tunnistati parimaks projekt, mille autoriks on ühispakkujad Acto Consult ja GECC LP, arhitektibürooks aga Kuu. Projektiekspertiisi teostas Infragate Eesti. Hoone ehitavad ühispakkujad Ramm Ehitus ja Mitt & Perlebach. Omanikujärelevalvet teeb P.P. Ehitusjärelevalve. Kogu projekti maksumus on ligi 7,3 miljonit eurot ja ehitustööde lepinguline tähtaeg detsember 2022.

Head Uudised GoodNews