1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Üleilmsel idufirmade võistlusel esindab Eestit pillirooga plastile asendust pakkuv SUTU
Üleilmsel idufirmade võistlusel esindab Eestit pillirooga plastile asendust pakkuv SUTU

Üleilmsel idufirmade võistlusel esindab Eestit pillirooga plastile asendust pakkuv SUTU

Eestit valiti globaalsel idufirmade võistlusel Creative Business Cup esindama Saaremaa ettevõte SUTU. SUTU alustas 2018. aastal pilliroost joogikõrte tootmisega, kuid on nüüdseks välja töötanud roo põhjal tehtud materjali, mida saab kasutada laiemaltki, näiteks pangakaartide tootmiseks.

„SUTU pälvis meie tähelepanu, sest tegemist on innovatiivse ja taastuva materjaliga, mis on valmistatud kohalikust toormest. Kui pilliroogu ei kasuta, siis see läheb raisku ja toodab süsihappegaasi. Niisuguse materjali kasutusvõimalused on lõputud, sellega saaks asendada plastmassi väga suures osas,“ ütles Eesti eelvooru žürii esimees, riskikapitaliettevõtte Change Ventures ja EstBANi äriinglite võrgustiku asutaja Yrjö Ojasaar.

„Alles idanevatele ideedele on iga nõuanne ja väljund kulda väärt. Creative Business Cup on suurepärane võimalus,  et tutvustada plaane rahvusvaheliselt nii investoritele kui ka nõuandjatele, kelle abiga oma ettevõtmisele hea kasvukeskkond luua,“ ütles EASi ja KredExi ühendasutuse loomemajanduse teemajuht Kadi Haljand. Haljand lisas, et et lisaks headele loov- ja disainilahendustele olid ettevõtetel ka selgelt läbimõeldud äriplaanid.

Võitja astub üles Creative Business Cupi finaali laval. Finaal toimub Taanis Kopenhaagenis 4.–5. juunil ja sellest võtab osa u 80 riiki, kes on valinud end esindama innovatiivse idufirma. Lisaks võitjale saavad Kopenhaagenis toimuvast üritusest osa ka Eesti eelvoorus II ja III koha saanud ettevõtted: hotelliteenuseid ühte äppi koondav HotelBuddy ja põhjamaisesse kliimasse sobivaid riideid tootev Paul Berg.

Eesti eelvoorus jagati ka eriauhindu: Tallinna Loomeinkubaatori eriauhinna, kolm koolitust ja kolm konsultatsiooni võitis SUTU. Tartu Loomemajanduskeskuse pop-up-alale Loomeka disainipoes saab tasuta üheks kuuks Paul Berg, kellele Estonian Business School pakub ka vabalt valitud koolitust. Prototron pakub oma programmi AI põhise nahaanalüüsi välja töötanud Hiilgus OÜle.

  • Creative Business Cupi Eesti esindaja ja eelvooru läbiviija on Loov Eesti, eelvooru panustasid ka EASi ja KredExi ühendasutus, Estonian Business School, Prototron, Tallinna Loomeinkubaator ja Tartu Loomemajanduskeskus. Projekti rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond ühendasutuse loomemajanduse arendamise meetme kaudu.
Foto: SUTU
Head Uudised GoodNews