1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Arhitektuur
  4. Ülemiste City ja Eesti Kunstiakadeemia sõlmisid koostöömemorandumi
Ülemiste City ja Eesti Kunstiakadeemia sõlmisid koostöömemorandumi

Ülemiste City ja Eesti Kunstiakadeemia sõlmisid koostöömemorandumi

Ülemiste City arendajad ja Eesti Kunstiakadeemia sõlmisid koostöömemorandumi, millega antakse panus nii kaasava linnaruumi kui ka inspireerivama töökeskkonna kujundamisse.

„Pikaajalised koostööd kõigi Eesti suuremate ülikoolidega omavad Ülemiste City arendamisel väga olulist rolli. Eesti Kunstiakadeemiaga oleme juba nii mõnegi projekti algatanud ja ka ellu viinud,“ sõnas Ülemiste Cityt arendava Mainori juhatuse esimees Kadi Pärnits. Juba tehtud ühistöödest tõi ta välja 100 seinamaali valmimise Lurichi maja esimestesse kodudesse ja Edufesti korraldamise. Samuti on oktoobris startinud kunstiliste väikevormide kursuse raames lahendamisel Viktori väljaku skulptuur.

“Pakume kunsti ja muude vormide esitlemiseks EKA-le keskkonnana avara lõuendi – alates väiksematest vormidest kuni suurte pindade kasutamiseni. Loome üheskoos sünenergiaid, mis aitavad nii EKA teadlastel kui ka tudengitel jõuda linnakusse ja selle ettevõteteni. Näiteks Alma Tominga rohehoone trepikodadele on meil plaanis luua lahendus, mis innustaks ärimaja tulevasi asukaid rohkem liftide asemel treppe eelistama,” märkis Mainor Ülemiste juhatuse esimees Ursel Velve.

Muu hulgas on plaanis hariduskilomeetri projekti algatamine ehk Tallinnas asuvate kõrgkoolide ja Ülemiste City kergliiklusteega ühendamine.

“Oleme eriliselt innustunud ja rõõmsad selle üle, et EKA tudengid saavad praktikakohavõimaluse, väljavaate teha koostööd ligi 500 ettevõttega ning olla osalised linnaku arendamisel inimkeskseks ja väärtuslikuks töö- ja elukeskkonnaks,” ütles Eesti Kunstiakadeemia prorektor Anne Pikkov.

Head Uudised GoodNews