1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. BATUUDIKESKUSES LUSTIMINE JA KINOS KÄIK I Ülemiste keskuses toimus Ukraina peredele mõeldud päev
BATUUDIKESKUSES LUSTIMINE JA KINOS KÄIK I Ülemiste keskuses toimus Ukraina peredele mõeldud päev

BATUUDIKESKUSES LUSTIMINE JA KINOS KÄIK I Ülemiste keskuses toimus Ukraina peredele mõeldud päev

Ülemiste keskuses toimus 27. juulil koostöös Eesti Punase Ristiga Eestisse saabunud ukrainlastele mõeldud perepäev. Keskuses kogunesid ühes majas elavad pered organisatsioonist MTÜ Käsikäes Ukrainlastele, et veeta üheskoos üks mõnus ja meeldejääv päev.

Ülemiste keskusesse tuli kokku 23 last ja 17 täiskasvanut ning neid abistasid organisatsioonide vabatahtlikud. Perepäeva eesmärk oli pakkuda Ukrainast pärit sõjapõgenikele positiivset meeleolu ja seda, et nad saaksid end tunda tavaliste inimestena. Lisaks erinevatele meelelahutusvõimalustele, soovis Ülemiste keskus Ukraina peredele kinkida ka turvatunnet.

Pilootprojektina toimunud üritus algas Ülemiste keskuse juhi Guido Pärnitsa lühikese tervituskõnega. Päev jätkus Trampolinos ja Lennumaal hüpates ning lõunaga Lido restoranis.  Üritus lõppes Apollo Kinos meeleoluka filmiga.

Guido Pärnitsa sõnul soovib Ülemiste keskus omalt poolt anda seda, milles ollakse tugevad. „Keerulistel aegadel tunnevad inimesed rõõmu ja kergendust väikestest asjadest, see aitab neil hoida sidet normaalsusega. Batuudikeskuses lustimine ja kinos käik panevad igas vanuses ja rahvusest lastel silmad särama, tahame seda ka sõja eest Eestisse tulnud Ukraina peredele pakkuda,” sõnas ta.

Eesti Punane Rist, kes on toimunud ürituse üks eestvedajatest, aitab aktiivselt Ukraina elanikke nii nende kodumaal kui ka neid, kelle Eesti Vabariik on vastu võtnud. Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi vabatahtlike koordinaatori Liis Tipu sõnul soovivad nad pakkuda ukrainlastele mitmekülgset tuge. „Sellised ettevõtmised koostöös heade partneritega toetavad kohanemist ja turgutavad vaimset tervist,“ ütles Tipp.

Ukrainlanna Ljudmilla Dezhaiska sõnul oli üritus väga erakordne ja tekitas vaid positiivseid emotsioone. „Kõik oli suurepärane! Lapsed ütlesid, et nad koliksidki mängumaale, kui vaid saaksid,“ sõnas ta.

  • MTÜ Käsikäes Ukrainlastele on vabatahtlik organisatsioon, mis keskendub Ukraina sõjapõgenike elukohtade leidmisele. MTÜ Käsikäes Ukrainlastele tiim ütles, soov oli pakkuda emadele ja lastele elamusi, mis aitaks kasvõi päevakski unustada ära situatsiooni, millega nad iga päev silmitsi seisavad. „Ja ehk laste rõõmuhõiked olidki need, mistõttu saab pidada seda päeva täielikult kordaläinuks,“ ütles Elina Purde, kes on MTÜ Käsikäes Ukrainlastele vabatahtlike tiimis.
Head Uudised GoodNews