1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ÜLESKUTSE I Ütleme meditsiinitöötajale – Sa ei ole üksi!
ÜLESKUTSE I Ütleme meditsiinitöötajale – Sa ei ole üksi!

ÜLESKUTSE I Ütleme meditsiinitöötajale – Sa ei ole üksi!

6. aprillil saatsid Heade uudiste portaali GoodNews.ee toimetuse liikmed Saaremaale, Kuressaare Haiglas ööd kui päevad koroonaviirusega võitlevatele meditsiinitöötajatele toetuse avaldamiseks 400 valget T-särki sõnumiga „Sa ei ole üksi“.

Algatuse eesmärk on tänada ja tunnustada sümboolselt kõiki arste, medõdesid, hooldajaid ja paljusid vabatahtlikke, kelle kätes on meie tervis alati, aga praegu eriti.

Särgid on soetatud heategija abiga ning mandrilt saarele aitas need toimetada Saaremaa kriisikomisjon koostöös firmaga ML Transport.

Rohkem kui seitse aastat Eestimaa inimesi tunnustanud ja igapäevaselt häid uudiseid levitava portaali GoodNews toimetus kutsub kõiki üles avaldama tunnustust kõigile, kes igapäevaselt eesliinil koroona viirusega võitlevad. Olgu selleks siis kriisiajal riigi juhtimine, inimelu päästmine, heakorra tagamine, vabatahtlik abivajajate abistamine, palvetamine, raha annetamine, lohutuseks ja rõõmustamiseks korraldatavad õhtused online-kontserdid, kodumaise toidu ostmine, et toetada meie ettevõtjaid, spordiklubi toetamine makstes klubimaksu, et spordiklubi ka peale kriisi alles oleks, kodus püsimine või lihtsalt hea sõnaga kellegi toetamine. Igaühe panus loeb, olgu see siis suur või väike.

Me ei ole üksi, te ei ole üksi!

 „Kallis meditsiinitöötaja! Olen olnud juba kolm nädalat koduseinte vahel ja kahetsenud, et ma ei ole õppinud arstiks, et oskaks ja saaks sulle appi tulla. Tunnen ennast uudiseid lugedes jõuetult… palvetan õhtuti, et sa peaksid vastu ja tunneksid, et sa ei ole üksi! Olen kindel, et kogu Eestimaa on oma mõtetes sinuga ja sulle kogu südamest tänulik. Sinu igapäevatööst sõltume me kõik!“ seisab algatuse „Sa ei ole üksi“ idee autori ja GoodNews peatoimetaja Monika Kuzmina kirjas Kuressaare Haiglas tegutsevatele meditsiinitöötajatele.

 „Ütle perele, et ma tänan ka neid, et nad sind toetavad ajal, kui sina aitad teisi. Kui tunned, et sul on jaksu, siis ütle palun ka haigetestunutele edasi, et nad ei ole üksi. Vahel ja eriti rasketel aegadel ei vajagi me ehk muud, kui tunnet, et me ei ole oma raskustes üksi, et keegi hoolib, keegi on meiega,“ lisas ta.

„Peredest eemalolek on teile kindlasti ääretult raske, kuid taaskord oma peredega kohtumine ja nende kallistamine hindamatu väärtusega. Pidage vastu,“ ütles heategevuskampaania „Sa ei ole üksi“ liige ja heade uudiste portaali haldur Kristi Zirk.

 „Loodan, et mitte keegi teist ei mõtle, et olete meie jaoks kangelased vaid nüüd – koroona ajal. Olete meile tähtsad igal ajal,“ sõnas kolme lapse ema ja heade uudiste portaali vabatahtlik toimetaja Joanna Koovit.

„Mina palun, et hoiaksid ennast. Et tundmatu vaenlane ei ründaks sind, kui oled eesliinil. Et sa peaksid vastu, sest meil kõigil on sind väga vaja,“ lisas endine kultuuriminister ja vabatahtlik heade uudiste portaali kultuurivaldkonna toimetaja Laine Randjärv.

„Teie panus igasse päeva on kirjeldamatu. Mitte ainult praeguses olukorras, vaid kogu aeg – nüüd ja tulevikus. Usun, et kogu Eestimaa hindab teie panust ning tänu teile on Eestimaa parem paik. Olge te südamest tänatud. Olge hoitud ning jaksu teile,“ ütles vabatahtlik portaali toimetaja Liina Kumm.

Head Uudised GoodNews