1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Ungari välisminister andis autasud kahele Eesti ungarlasele
Ungari välisminister andis autasud kahele Eesti ungarlasele

Ungari välisminister andis autasud kahele Eesti ungarlasele

Ungari president János Áder määras István Bánile ja Urmas Bereczkile teenetemärgid, mille andis Tallinnas töövisiidil üle Ungari välisminister Péter Szijjártó.

István Bán sai Ohvitseriristi Eestis elavate ungarlaste identiteedi hoidmise ja Ungari-Eesti suhete arendamise nimel tehtud töö, aukonsuli kohustuste täitmise ja Balti riikides tegutsevate ungari ühingutega arendatud mitmekülgse koostöö tunnustusena. Ungari aukonsul Lõuna-Eestis ja Gedeon Richteri Eesti esinduse juht István Bán tänas Ungari riiki ja kolleege, kellega on arendanud tänavu 120 aastaseks saava Ungari ravimifirma Gedeon Richteri Eesti esindust.

Ungari president andis Ungari-Eesti suhete süvendamise mitme aastakümne vältel tehtud töö tunnustusena Ungari Kuldse Teenetemärgi ka ajaloolasele Urmas Bereczkile. “Urmas Bereczki võitleb meie kodumaa kohta konveieril toodetava valeinfo levitamise vastu ja aitab eestlastel õiglast pilti saada olukorrast Ungaris. Suur väärtus on Ungari kultuuri tutvustamisel tema tõlgetel ja kirjatöödel,” ütles Szijjártó.

Eesti välisminister Eva-Maria Liimets kohtus 3. mail Ungari välis- ja kaubandusministri Péter Szijjártóga. Ungari välisminister tähistas visiidiga Tallinna Eesti ja Ungari diplomaatiliste suhete loomise sajandat aastapäeva ning tutvustas Ungari eesmärke Euroopa Nõukogu eesistumiseks.

„Sada aastat tagasi oli Ungari üks esimestest, kes tunnustas meie noort riiki. Ka 30 aasta eest aitas Ungari toetus Eestile meil taastada oma koha vabade rahvaste ja riikide hulgas,“ rääkis välisminister Liimets. „Praegu aitame mõlemad Euroopa Liidu ja NATO liikmetena kaasa piirkonna arengule ja kogu maailma julgeolekule. Seepärast rõhutasin oma kolleegile, et peame neis organisatsioonides tegutsema toetudes ühistele väärtustele ja põhimõtetele, millele meie praegune edu on rajatud.“

Head Uudised GoodNews