1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. UNISTUSTE KOGUMINE ON ALANUD! Tallinna Merepäevadel kogutakse unistusi
UNISTUSTE KOGUMINE ON ALANUD! Tallinna Merepäevadel kogutakse unistusi

UNISTUSTE KOGUMINE ON ALANUD! Tallinna Merepäevadel kogutakse unistusi

Soome merepääste lipulaev Jenny Wihuri on Tallinna Merepäevade ajal külastajatele avatudVeebilehel www.meretallinn.ee saab 31. augustini esitada ideid Tallinna kesklinna mereääre atraktiivsemaks ja aktiivsemaks muutmiseks. Paberkandjal saab oma ideid esitada Tallinna Merepäevadel 17. -19. juulil festivali Vanasadama infotelgis.

Linnalabori vabatahtlikud koguvad Tallinna Merepäevade infotelgis ja selle ümbruses kohalike inimeste ning külastajate ideid ja unistusi mere-Tallinna kohta. Igaüks saab oma häid ideid Russalka ja Noblessneri vahelisele mereäärse ala arendamiseks esitada paberankeedil eesti, inglise või vene keeles.

“Ideid võivad esitada kõik, kes unistavad merelinnas elamise paremast tunnetamisest, erinevaid tegutsemisvõimalusi pakkuvast mereäärest, vee ääres mõnusast ajaveetmisest ning mereäärsete kinnisvaraarenduste kiiremast teostumisest,” selgitab ideekorje korraldaja Teele Pehk Linnalaborist. “Teretulnud on unistavad ideed! Tasub unistada suurelt ja samas mõelda praktiliselt: mis on praegu kesklinna mereäärest puudu ning millised muudes merelinnades kogetud (ruumi)lahendused sobiksid Tallinnale. Ootame eeskätt linnaruumi, vaba aja veetmise ja mere ääres olemisega seonduvaid ideid.”

Linnalabori korraldatud ja Tallinna Sadama, Noblessneri ning Tallinna linna toetatud ideekorje tulemusel tekib praegu kesklinnast paljuski äralõigatud ja arenduste ootel mereäärele omamoodi inspiratsioonikaart. Kogutud ideedest paneb Linnalabor kokku tegevuskava, millest saavad väärt mõtteid nii mereäärsete maatükkide omanikud kui ka linnaelanikud, kes soovivad veeäärset ruumi rohkem kasutada. Ideekorjel pole võitjaid, kuid algatuse toetajatel on õigus premeerida oma lemmikideid teostusvõimalusega. Kogutud ideed on muuhulgas sisendiks reisisadama ja kesklinna parema ühendamise eeltöödele.

Head Uudised GoodNews