1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Ursula Roosmaa sai väljapaistva töö eest Briti Impeeriumi Ordu auväärse liikme tiitli
Ursula Roosmaa sai väljapaistva töö eest Briti Impeeriumi Ordu auväärse liikme tiitli

Ursula Roosmaa sai väljapaistva töö eest Briti Impeeriumi Ordu auväärse liikme tiitli

Briti Nõukogu Eesti esinduse juhataja Ursula Roosmaa sai väljapaistva töö eest Briti Impeeriumi Ordu auväärse liikme tiitli (honorary Member of the Most Excellent Order of the British Empire). Autasu andis üle Eestis visiidil viibinud Tema Kuninglik Kõrgus Kuninglik Printsess Anne.

„Minu missiooniks viimase 20 aasta jooksul on olnud inimeste kokku toomine ning toetamine erinevate kultuuri- ja haridustegevuste ja projektide elluviimisel. See on minu jaoks suur tunnustus, et minu tööd on märgatud ka kõige kõrgemal tasemel,” ütles Ursula Roosmaa autasu vastu võttes.

Briti saadik Eestis Theresa Bubbear’i sõnul oli tal suur au ja suur heameel korraldada Tema Majesteedi Kuninganna nimel tseremoonia, et tunnustada Ursula Roosmaa pikaajalist pühendumust.

„Paljude Briti Nõukogus töötatud aastate jooksul on Ursula andnud suure panuse Eesti ja Ühendkuningriigi vaheliste suhete arendamisse kultuuri- ja haridusvaldkonnas ning kahepoolsete suhete tugevdamisse,“ ütles Theresa Bubbear.

Ursula Roosmaa lõpetas Tartu Ülikooli 1982. aastal inglise keele õpetaja, tõlgi ja filoloogina. Enne Briti Nõukogus tööle asumist töötas ta Eesti Rahvusraamatukogus ja Euroopa Nõukogu infokeskuses. Viimase 8 aasta jooksul on ta olnud Briti Nõukogu Eesti esinduse juht, hallates  suurt hulka projekte inglise keele õppe, kunsti, kultuuri ja sotsiaalse sidususe valdkondades.

Briti Nõukogu pakub Ühendkuningriigi ja teiste riikide elanikele rahvusvahelisi võimalusi ning loob kogu maailma inimeste vahel usalduslikke suhteid kultuurisuhete kaudu. Oma tegevusulatuse ja mõju poolest on Briti Nõukogu maailma suurim kultuurisuhete organisatsioon.

Briti impeeriumi ordu (The Most Excellent Order of the British Empire) on briti rüütliordu, mille autasusid jagatakse silmapaistva töö eest kultuuri, teaduse, heategevuse ja avaliku teenistuse valdkondades.

Head Uudised GoodNews