1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. UUED SEADUSED I President Kersti Kaljulaid kuulutas täna välja neli seadust
UUED SEADUSED I President Kersti Kaljulaid kuulutas täna välja neli seadust

UUED SEADUSED I President Kersti Kaljulaid kuulutas täna välja neli seadust

President Kersti Kaljulaid kuulutas täna välja Riigikogu liikmete kaugosalust võimaldava seaduse, samuti kasvuhoonegaaside heitkoguse arvestamist ja Põhjamaade Investeerimispanga juhatajate nõukogu pädevuse täiendamist puudutavad muudatused, ning Euroopa Prokuratuuri töös osalemiseks vajaliku seaduse.

Riigikogu kodu- ja töökorra seaduse muutmise seadusega võib kaugosalusega istungi läbi viia, kui Riigikogu liikmele on tagatud võimalus eemal viibides reaalajas istungit jälgida, teha istungi toiminguid ja võimalus anda teada nende tegemise takistusest.

Kohtute seaduse ja prokuratuuriseaduse muutmise seadusega tehakse Eesti õigusesse muudatused, mis on vajalikud Eesti osalemise tagamiseks Euroopa Prokuratuuris (EPPO).

Atmosfääriõhu kaitse seaduse ning alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muutmise seadusega sätestatakse, et alates seaduse jõustumisest tuleb tarnijal täita igakuist kütuse elutsükli jooksul tekkivate kasvuhoonegaaside heitkoguste vähendamise kohustust aastapõhise arvestuse järgi.

Eesti, Islandi, Leedu, Läti, Norra, Rootsi, Soome ja Taani vahelisele Põhjamaade Investeerimispanka käsitlevale 11. veebruari 2004. aasta lepingule lisatud põhikirja paragrahvi 14 muutmise kokkuleppe heakskiitmise seaduse kohaselt on põhikirja muudatuse sisuks panga juhatajate nõukogu pädevuse täiendamine.

Head Uudised GoodNews