1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. DIGI-HIIUMAA 2.0 I Uuenenud Hiiumaa digivärav juhatab teed kodukohvikutesse kui tuletornidesse
DIGI-HIIUMAA 2.0 I Uuenenud Hiiumaa digivärav juhatab teed kodukohvikutesse kui tuletornidesse

DIGI-HIIUMAA 2.0 I Uuenenud Hiiumaa digivärav juhatab teed kodukohvikutesse kui tuletornidesse

Hiiumaa turismiklaster uuendas koostöös Hiiumaa Arenduskeskusega saare digitaalset külastuskeskkonda Hiiumaa.ee. Värskendatud koduleht ning sellega seotud erinevad digirakendused pakuvad Hiiumaa külastajale ja elanikele mitmekülgseid võimalusi saarega tutvumiseks ja teekonna planeerimiseks ning aitavad valida just endale sobivad elamused, külastuskohad ja teenused.

Hiiumaa turismiklastri juht Kristel Üksvärav ütles, et järjest enam külastajaid teeb otsused oma puhkuse jooksul väisatavate sihtkohtade ja tarbitavate teenuste kohta digitaalsetest kanalitest pärineva info põhjal ning seetõttu on tegevussuund Digi-Hiiumaa 2.0 üks turismiklastri olulisemaid prioriteete.

„Oleme sel aastal teinud Hiiumaa digiväravate uuendamisel mitu suurt sammu, kuid see tegevus kestab järjepidevalt. Tänavu lisandusid meie põhilehe Hiiumaa.ee juurde koostöös Regioga valminud kaardirakendus, kus lisaks majutus- ja söögikohtadele on ka Hiiumaa koduloolase Helgi Põllo koostatud 10 põnevat külastusteekonda, sündmuste kalender, uudisterubriik ja turismiobjektide kataloog. Turismiobjektid on ka looduses QR-koodidega tähistatud ning külastaja saab nutiseadme abil huviväärsuste kohta lisainfot. Uuenes ka nii arvutis kui nutiseadmetes töötav koduleht hiiumaa.ee ise,“ loetles klastri juht.

Üksvärava sõnul kasvab turismiteenuste ja pakettide ostmine internetist, mistõttu tegeleb Hiiumaa turismiklaster ka ettevõtjate ühispakkumiste tootearenduse ning digitaliseerimisega. Hiiumaa turismiklaster jätkab kestliku turismi edendamisel ning diginähtavuse parandamisel koostööd EAS-i, UNESCO biosfääri programmiala, kvaliteediprogrammi Green Destinations ning kohalike ettevõtjatega. Edaspidi on plaanis hiiumaa.ee ning sellega seotud teenused integreerida ka erinevate tellimis- ja broneerimiskeskkondadega.

Hiiumaa.ee uudistelehe ja sündmuste rubriikide kaudu saab teavet saarel toimuvate sündmuste ja tegevuste kohta ning saab oma külastusteekonna planeerida vastavalt kontsertidele, festivalidele või muudele üritustele, mida on kavas külastada.

„Kodulehe kaudu on kättesaadav ka näiteks sel nädalal toimuvatel Hiiumaa kodukohvikute päevadel osalevate kohvikute digitaalne kaart ning RMK matkarajad, mida mööda kulgeb samuti lähipäevadel teoks saav Alar Siku ekspeditsioon ehk Palverännak Hiiumaa moodi,“ rääkis Üksvärav.

Head Uudised GoodNews