1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Uues tummfilmis “The Great Mr. Laugh” mängivad Pekka Puolakka ja Andres Ots
Uues tummfilmis “The Great Mr. Laugh” mängivad Pekka Puolakka ja Andres Ots

Uues tummfilmis “The Great Mr. Laugh” mängivad Pekka Puolakka ja Andres Ots

9. detsembrist tuleb viiel korral kino Artise ekraanile klassikaline tragikomöödia “The Great Mr. Laugh”, mis pühitseb tummfilmide ajastu pioneere ja teeb austusavalduse Charlie Chaplini loomingule.

Film toob ekraanile Mr. Laughi traagilised ja absurdsed juhtumised ajal, mil põhjakäinud esineja üritab oma karjääri loojangus veel päikesekiiri leida.

“The Great Mr. Laugh” on loodud varajaste tummfilmide vaimus, järgides igat toonast filmitegemisele ajastutruud detaili. Nii nagu filmikunsti esimeste teoste puhul, kutsuti ka selle filmi loomisel abiks kohalikud taustanäitlejad, kes töötasid koos tuntud professionaalsete näitlejatega.

Filmi looja ja peaosatäitja on Eestis elav filmientusiast ja õigusvaldkonnas hästi tuntud soomlane Pekka Puolakka, kes alustas “The Great Mr. Laughi” stsenaariumi kirjutamisega 2014. aastal. Võtted toimusid Tallinnas 2020. aasta oktoobris. Puolakka suhe tummfilmidega on väga kirglik. Ta leiab, et kui dialoogita näitlemine ja muusika filmis hästi kokku klapivad, sünnib sellest midagi päris erilist.

Ennast peab autor unistajaks, kelle soov on inimestele elamusi luua. Ka varem on Pekka Puolakka loonud mõned filmid, näiteks aastal 2015. aastal valminud “Reindeer In the Mist” ja 2017. aasta film “Playing Fields”. Ta oli ka tuntud Eesti seriaali “Pank” produtsent. “The Great Mr. Laugh” valmis Puolakka enda finantseerimisel.

Filmi tootja on Hillside, stsenaariumi kirjutas ja näitlejad valis Pekka Puolakka, režii filmile tegi Laura Lisete Roosaar, operaator ja monteerija on Ants Tammik, muusika autor Tuomas Törmi. Lokatsioonid filmi jaoks leidis Siim Neiland, grimmikunstnik on Kelli Neitsov. Mängivad Andres Ots, Mareike Nool, Pekka Puolakka, Ergo Küppas ja Priit Vainus.

Head Uudised GoodNews