1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. UURING I Karusloomafarmide keelustamist pooldab rohkem Eesti inimesi kui kunagi varem
UURING I Karusloomafarmide keelustamist pooldab rohkem Eesti inimesi kui kunagi varem

UURING I Karusloomafarmide keelustamist pooldab rohkem Eesti inimesi kui kunagi varem

75% Eesti inimestest ei poolda selliste loomade nagu rebaste ja naaritsate kasvatamist ja hukkamist farmides karusnaha saamise eesmärgil, selgus Kantar Emori värskest uuringust.

Vastavalt loomade eestkoste organisatsiooni Loomus tellitud küsitluse tulemustele ei poolda karusloomafarme 83% naistest ning 66% meestest. Eestlastest on karusloomafarmide vastu 73% ja teiste rahvuste esindajatest 77%.

Keskerakonna valijatest ei poolda karusloomafarme 73%, Reformierakonna valijatest 72%, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna valijatest 51%, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valijatest 85%, Isamaa valijatest 74%, Eesti 200 valijatest 81% ning teiste erakondade valijatest 93%. Erakondliku eelistuseta vastanute seast ei poolda karusloomafarme 79%.

Seejuures on karusloomafarmide sulgemise toetajate osakaal kõrge mitte ainult linnades, vaid ka maapiirkondades. Tallinna elanikest ei poolda karusloomafarme 74%, teiste linnade elanikest 78% ja maapiirkondade elanikest 72%.

Võrreldes 2016. aasta detsembri lõpus korraldatud uuringuga on karusloomafarme mittetoetavate inimeste arv tõusnud 6% võrra ehk 69%-lt 75%-le.

Loomuse juhatuse liikme Martin Garbuzi sõnul on tegu suurepärase tulemusega. “Toetus karusloomafarmide keelustamisele on suur ja ajas pidevalt kasvav. Ühiskonna enamus ei toeta tööstust, kus loomi piinatakse ja tapetakse luksuskauba nimel. See on oluline info ka poliitikutele, kes karusloomafarmide keelustamist praegu taas arutavad,” lisas ta.

15. oktoobril jõuab Riigikogus esimesele lugemisele poliitikute ja Loomuse koostöös valminud loomakaitse- ja looduskaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu, mis näeb ette karusloomafarmide keelustamist Eestis.

Kantar Emori üleriigilises uuringus osales 718 Eesti elanikku vanuses 18–60 aastat ning neilt küsiti, kas nad pooldavad selliste loomade nagu rebaste ja naaritsate kasvatamist ja hukkamist farmides karusnaha saamise eesmärgil. Uuring viidi läbi septembri keskel.

Head Uudised GoodNews