1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. UURINGU TULEMUSED I 2/3 inimesi ootavad riigilt neljarealisi teid
UURINGU TULEMUSED I 2/3 inimesi ootavad riigilt neljarealisi teid

UURINGU TULEMUSED I 2/3 inimesi ootavad riigilt neljarealisi teid

Uuringufirma Norstat viis septembris läbi küsitluse, mille kohaselt pidas 63 protsenti vastajatest riiklikult oluliseks, et järgmise kümne aastaga ehitataks kolm põhimaanteed neljarealisteks.

Uuringust selgus, et 68 protsenti vastanutest peab oluliseks või väga oluliseks, et riigile kuuluvad kruusateed saaksid 2030. aastaks tolmuvaba katte.

Eesti tee-ehitusega seotud ettevõtteid koondava Asfaldiliidu juhi Tarmo Trei sõnul on praegu riigil üle aastate soodsaim võimalus taristu arendamisse investeerida. “Koroonast tulenevalt on ehitajatel tekkinud vaba ressurss ning ettevõtted teevad hangetel võidu soodsaid pakkumisi,” ütles Trei.

“Infrastruktuuri pandud raha pole kulu, vaid investeering, mis loob töökohti ning tõstab riigi konkurentsivõimet. Praegu on eriti suur mahajäämus regionaalse taristu osas, aga head transpordiühendused on väiksemates kohtades elu säilimise ning välisinvesteeringute tegemise eeldus,” ütles Trei.

Tarmo Trei kinnitusel on uute teede mõju selgelt näha nii näiteks Reidi tee kui Tartu maantee värske Kose-Võõbu lõigu puhul. “Peale põhimagistraalide peaks ka väiksemates kohtades olema inimestel sarnased võimalused – kergliiklusteed, sporditaristu ja näiteks kaasaegne keskväljak, et inimesed seal elada tahaks. Riigil on praegu võimalus ja vahendid taristut jõuliselt järele aidata ja sellega inimeste elukvaliteeti ning riigi konkurentsivõimet tõsta,” ütles Trei.

Kokku osales Norstati septembris läbiviidud üle-Eestilises uuringus 500 täisealist inimest.

Head Uudised GoodNews