1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Uus haridusportaal MÕTE avab olulisi haridusteemasid
Uus haridusportaal MÕTE avab olulisi haridusteemasid

Uus haridusportaal MÕTE avab olulisi haridusteemasid

Alustab uus koolijuhtide käivitatud haridusportaal MÕTE, mis keskendub eelkõige akronüümist tulenevatele haridusteemadele: M nagu motivatsioon, Õ nagu õppimine, T nagu tagasiside, E nagu eestvedamine. 

Eelmisel nädalal ilmus esimene podcast, mis tutvustas portaali vedavaid inimesi ja nende plaane. 26. augustil saab kuulata sisulist arutelu juhtimist eestvedava õppimise teemal. Podcast’i modereerib Ivo Lille (Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli direktor), stuudios kõnelevad Egle Rumberg (Uulu Põhikooli direktor), Jaanika Käst (Urvaste Kooli ja Valga Jaanikese Kooli direktor), Külli Lumi (Pärnu-Jaagupi Lasteaed Pesamuna õppejuht) ja Sirje Ellermaa (Kärla Põhikooli direktor). Vestlus põhineb Michael Fullani raamatul “Koolijuhi kolm võtmetegurit tõhusaks juhtimiseks”. Teemat kokkuvõtvas osas saavad lisaks koolijuhtidele sõna ka valdkonna eksperdid.

„Kui klassikaliselt on Eestis koolijuhtide ühendused maakonnapõhised, siis meie koostöögrupis on koolijuhid erinevatest Eesti paikadest. Me kanname endaga kaasas kaasaegseid juhtimise põhimõtteid ja teame, et elukestev õppimine on ka koolijuhi rollis ääretult oluline. Tänasel päeval, kui me enam alustavad koolijuhid ei ole, tunneme vajadust anda panuse Eesti haridusellu. Oleme oma MTÜ Sõber Koolijuht kaudu loonud haridusportaali, mille kaudu plaanime järjepidevalt erinevaid haridusteemasid käsitleda,“ ütles portaali üks eestvedajatest Egle Rumberg.

Portaal kutsub kaaslaseks oma õpirännakul koolijuhte, õpetajaid, lapsevanemaid, koolipidajaid või lihtsalt haridusest huvitunuid. Portaal postitab värskeid teemasid üle nädala neljapäeviti.

Head Uudised GoodNews