1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. UUS MÄNGUVÄLJAK I Kaasaegne peremänguväljak rajatakse Nõmmele Vabaduse parki
UUS MÄNGUVÄLJAK I Kaasaegne peremänguväljak rajatakse Nõmmele Vabaduse parki

UUS MÄNGUVÄLJAK I Kaasaegne peremänguväljak rajatakse Nõmmele Vabaduse parki

„Senine mänguväljak on amortiseerunud ja vajab demonteerimist, asemele rajame kaasaegse peremänguväljaku, mille väljaehitamisel arvestame ka vaegliiklejate ja eakate vajadusi,“ sõnas Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.

Tallinna 2021. aasta eelarves on Vabaduse pargi peremänguväljaku rajamiseks planeeritud 280 000 eurot. Väljak rajatakse Sihi tn 98 Vabaduse parkmetsa alale olemasoleva amortiseerunud mänguväljaku asemele.

„Perepargi projekt on üsna nõudlik, ühest küljest soovime kogukonnale pakkuda uut lõõgastuse ja sporditegemise kohta vabas õhus, teiselt poolt peame arvestama, et Vabaduse pargi territooriumil kasvab Eestis haruldane taim – mägi-seahernes,“ selgitas Šillis. „Parki rajades on meil oluline jälgida, et ehitustööd ei kahjustaks looduskeskkonda. Projekteerimisel tuli arvestada kõrghaljastuse säilitamisega.“

Parkmetsa on ette nähtud mitmed mängu- ja treeningalad. Eraldi on kavandatud treeningvahendid vaegliikujatele. Laulukaare ja Nõmme-Kase tänava vahelise ala keskossa on kavandatud väikelaste ala, kuhu tuleb kiik tavaistmega ja erivajadustega laste istmega ning multifunktsionaalne atraktsioon, mis on mõeldud kasutamiseks ka liikumisvaegusega lastele. Erinevatele väikelaste aladele paigaldatakse pesakiik, korvkiik, vedrukiik ja välibatuut.

Pargi kõrgemal osal rekonstrueeritakse liivakattega võrkpalliväljak. Sihi tänavalt alguse saava teerajaga külgnevale alale on kavandatud seenioritele kasutamiseks mõeldud treeningseadmed.

Peremänguväljakule on täiendavalt ette nähtud kahepoolne infostend, millelt külastaja saab juhiseid lubatud tegevuste ja selle kohta, mis vanusegrupile on alale paigaldatud mängu- ja treeningvahendid kasutamiseks mõeldud.

Kuna olemasolev välisvalgustus ei ole mängu- ja treeningalade jaoks piisav on projekteeritud parkmetsa sobiv valgustuslahendus.

Projekti koostas Loovmaastik OÜ maastikuarhitektide Toomas Põld ja Maret Abel ning elektriinsener Andres Kuimeti koostöös. Pärast ehitusloa väljastamist kuulutatakse välja riigihange ehitustööde teostamiseks.

Head Uudised GoodNews