1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Uuskasutusrattalaadal saavad seisma jäänud rattad uuele ringile
Uuskasutusrattalaadal saavad seisma jäänud rattad uuele ringile

Uuskasutusrattalaadal saavad seisma jäänud rattad uuele ringile

Uuskasutuskeskus ja Arsenali keskus jätkavad aastatepikkust traditsiooni ning korraldavad 13. mail kell 11–15 Põhja-Tallinnas Arsenali keskuse välialal rattalaada. Rattalaadale saavad tulla ostma, müüma ja vahetama rattaid nii eraisikud kui ka ettevõtted ning osavõtt on tasuta. Rattalaat kuulub Kalamaja päevade programmi ning laadale on oodata üle poolesaja kaupleja ligikaudu 300 rattaga.

Rattad on linnaelus üha populaarsemad liikumisvahendid, millega jõuab keskkonnast hoolivalt kiirelt ühest punktist teise, ning just kevadel vaadatakse oma sõiduarsenal terasel pilgul üle. „Rattalaadal on võimalik näiteks lapsele väikseks jäänud ratas maha müüa ning sobivama suurusega sõiduriist asemele soetada. Enne uue ratta ostmist, olgu selleks jalg-, jooksu- või tõukeratas, tuleb ennekõike enda jaoks läbi mõelda, millistele omadustele ratas peab vastama,“ märkis Uuskasutuskeskuse kommunikatsioonijuht Esme Kassak.

Rattalaadalt on võimalik soetada nii täiesti uusi kui ka juba kasutuses olnud rattaid, samuti on lubanud laadast osa võtta mõned hooldust pakkuvad ettevõtmised. „Kvaliteetsed rattad kestavad kaua, neid tuleb lihtsalt hooldada ning vajadusel mõned detailid ringi vahetada. Sõltumata sellest, kas algab isikliku ratta uus hooaeg või võetakse kasutusele kellegi teise kasutuses olnud ratas, tuleb enne sõitma hakkamist ratas üle kontrollida,“ soovitas Kassak. Teiselt ringilt ratta soetamist soosib nii taskukohasem hinnaskaala kui ka võimalus linnapildis eristuv sõiduriist leida.

Kalamaja päevade programmi kuuluv rattalaat seab end sisse Arsenali keskuse Kalamaja poolses parklas. Rattalaadal võib igaüks müüa, vahetada või osta lisaks ratastele ka tõukerattaid, rulasid, rulluiske ning rattasõiduga seotud varustust. Rattalaadal kauplemine on tasuta, kuid müüjad peavad end eelnevalt registreerima. „Huvi on sel kevadel erakordselt suur olnud ning juba on end kirja pannud üle 60 eraisiku ja ettevõtte kokku umbes 300 rattaga. Seega, kui on huvi endale sel kevadel eriline teise ringi ratas leida, siis rattalaadal valikut kindlasti jagub,“ rääkis Arsenali Keskuse turundusjuht Kai Reinfeldt. Kai on enda ratta niisamuti rattalaadalt leidnud, kuid arvab, et nüüd on aeg lemmikratas uuele ringile anda. „See on väga ilus roosa linnaratas, samas ilma käikudeta. Tunnen, et on aeg rattasõidus uus lehekülg pöörata ja natuke hoogsam ratas soetada,“ selgitas ta.

Rattalaadal on kauplejatega kõrvuti väljas Uuskasutuskeskuse telk, kust saab küsida hüva nõu asjade ringlusse andmise kohta ning kus lapsed saavad joonistada. Kui peaks laadale kaasa toodud asjad jääma müümata ning neid ei soovi koju tagasi viia, saab need samas annetada Uuskasutuskeskusele. Uuskasutusrattalaat on Uuskasutuskeskuse 2011. aastal loodud algatus ning viimastel aastatel on üritus toimunud Põhja-Tallinnas Arsenali keskuses. Uuskasutuskeskuse eesmärk on edendada uus- ja taaskasutust ning säästa asjade uuele ringile andmisega keskkonda.

Rattalaadale saab kauplema tuleku kirja panna siin!
Müüki tulevate rataste pilte leiab ürituse lehelt. 

Head Uudised GoodNews