1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Väärikate ülikool alustab uue loengusarjaga
Väärikate ülikool alustab uue loengusarjaga

Väärikate ülikool alustab uue loengusarjaga

Tartu Ülikooli väärikate ülikool alustab 14. septembril taas eestikeelsete auditoorsete loengutega Tallinnas, kuhu on oodatud nii varasemad osalejad kui ka uued huvilised vanuses 60 ja enam.

2021/22. õppeaasta avaloengu peab Tartu Ülikooli muuseumi kuraator ja ajaloodoktorant Anu Rae teemal „Astroloogia ajaloost“ algusega kell 11.30 Eesti Rahvusraamatukogus.

Enne esimesest loengut tervitab väärikas eas õpilasi Tallinnas haridusvaldkonda kureeriv abilinnapea Vadim Belobrovtsev, kelle sõnul on elukestev õpe tänapäeval igati aktuaalne ja lausa möödapääsmatu. „Me kõik teame, et õppida ei ole kunagi liiga hilja, õppida saab igas eas inimene. Ning loomulikult ei pea see tähendama üksnes koolipingis istumist – me õpime kõikjal, kõigest ja kogu aeg,“ rääkis Belobrovtsev. „Heameel on tõdeda, et väärikate ülikool on alati olnud väga populaarne: kehtib isegi eelregistreerimise nõue, kuna kohtade arv on piiratud ja huvi loengute vastu suur. Hoiab ju eluterve uudishimu vaimu erksana ning pidev õppimine annab hea enesetunde ja sisemise rahulolu.“

Järgmine loeng viiakse läbi 12. oktoobril, mil psühholoog, kirjanik ja koolitaja Toivo Niiberg räägib teemal „Õnnelikkuse 21 allikat“. Loeng toimub koostöös Eesti Tervisemuuseumiga.

9. novembril peatub Tartu Ülikooli teatriteaduse professor ja õppeprodekaan Anneli Saro uutel suundadel teatris. 14. detsembril aga analüüsib perearst ja Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees Eero Merilind küsimust „Kas inimene saab elada 200-aastaseks?“.

Valitsuse korraldusel peavad osalejad olema valmis tõendama nakkusohutust kehtiva tervisetõendiga (vaktsineerimiskuuri läbimise, Covid-19 läbipõdemise või negatiivse testitulemuse kohta). Kaasas peab olema ka isikut tõendav dokument. Loengutele palutakse tulla ainult tervena ja jääda koju, kui viimase 14 päeva jooksul oldi lähikontaktis koroonat põdeva inimesega.

Head Uudised GoodNews