1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Väärikate Ülikoolis arutleti laste kasvatamise teemadel
Väärikate Ülikoolis arutleti laste kasvatamise teemadel

Väärikate Ülikoolis arutleti laste kasvatamise teemadel

Täna toimus Väärikate Ülikooli selle sügise teine kokkusaamine Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses. Tänane teema oli kasvatuse paradigma muutus ning sellest oli väärikatele rääkima tulnud Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen.

Klaassen juhatas oma ettekande sisse sellega, et tema arvates pole midagi uut väites, et noored on hukas. „Minu arvates väidab nii iga põlvkond, et neist nooremad on hukas ja ei mõista enam üldse elada. Asi ongi lihtsalt aegade ja keskkondade erinevuses, kus inimesed üles kasvavad. Mina ei ole ju tegelikult kasvatusteadlane. Ma olen elukutselt loomaarst, kuid olen üles kasvatanud kolm last ja olen ka üheksa lapse vanaisa,” selgitas Klaassen.

Klaassen rääkis veel ka sellest, et tema arvates saab tänapäeva laste erinevus alguse juba söömisharjumustest, kuna süüakse palju töödeldud toitu. Veel on rektor veendumusel, et lastele tuleks õpetada rohkem kohusetunnet ning natuke rohkem pakkuda vabadust, et laps saaks olla tema ise.

Väärikate Ülikool on täiendusõppe vorm, kus akadeemilistel loengutel pakutakse erinevate teemadega kaasnevaid uusi mõisteid ja kaasaegseid materjale, käsitletakse praktilisi ning silmaringi laiendavaid teemasid.

Järgmine Väärikate Ülikooli loeng toimub 5. novembril kell 13.00 Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses.

Head Uudised GoodNews