1. Avaleht
  2. Haridus
  3. VÄÄRTUSTAME KOOLI I Aasta kool 2021 tiitlile saab kandideerida nädala lõpuni
VÄÄRTUSTAME KOOLI I Aasta kool 2021 tiitlile saab kandideerida nädala lõpuni

VÄÄRTUSTAME KOOLI I Aasta kool 2021 tiitlile saab kandideerida nädala lõpuni

Eesti üldharidus- ja kutsekoolid saavad veel pühapäevani esitada end aasta kooli 2021 konkursile. Osalemiseks tuleb kooliperel saata videoklipp, kaaskiri ja fotogalerii.

Haridus- ja Noorteamet koos Haridus- ja Teadusministeeriumiga soovib konkursiga esile tõsta neid koole, kus keerulisele ajale vaatamata on suudetud tagada kvaliteetne õpe ja leitud viise koolipere ühtsustunde säilitamiseks. “Tänavu valitakse aasta kooli juba neljandat korda. Eestis on mitmeid võimalusi üksikisikute tunnustamiseks. Aasta kooli konkurss on võimalus väärtustada aga kooli tervikuna. Koolid saavad osaledes näidata oma kooli positiivset õpi- ja suhtluskeskkonda, häid õpetajaid, tublisid õpilasi ja vahvaid ettevõtmisi, mis sünnivad kogu koolipere ühisest pingutusest ja koostööst,” rääkis Haridus- ja Noorteameti projektijuht Kadri Ratas.

Foto: Unsplash

Konkursi žürii valib kõikide osalejate seast välja 10 finalisti. Žüriisse kuuluvad Anette Viin Eesti Õpilasesinduste Liidust, Annike Soodla Haridus- ja Teadusministeeriumist, Triin Saar Haridus- ja Noorteametist, Laura Kõrvits ERR noorte saatest „Nova”  ning laulja ja muusikapedagoog Hanna-Liina Võsa. Konkursi võitja selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Aasta kool 2021 avalikustatakse 5. novembril ETV otsesaates „Terevisioon“.

2020. aastal pälvis aasta kooli tiitli Võru Gümnaasium, aasta varem Viljandi Gümnaasium ning esimese aasta kooli tiitli sai Tallinna 32. Keskkool.

  • Aasta kooli tiitlile kandideerimiseks tuleb koolidel saata 26. septembriks aadressile aastakool@harno.ee lühivideo, pildigalerii ja kaaskiri.
  • Täpsed konkursi tingimused leiab kodulehelt
Head Uudised GoodNews