1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VAATA GALERIID! Skandinaavia parimate šokolaadimeistrite võistlustööd
VAATA GALERIID! Skandinaavia parimate šokolaadimeistrite võistlustööd

VAATA GALERIID! Skandinaavia parimate šokolaadimeistrite võistlustööd

Cacao Barry, WCM National pre-selections. Copenhagen, Scandinavia. March, 2015.
Parim töö showkategoorias – Soome loodusest inspireeritud šokolaadiskulptuuril on näha nii vett, jääd, sammalt, vesiroose kui liblikaid (Eero Paulamäki, Fazer)

Kopenhaagenis toimunud Skandinaavia šokolaadimeistrite võistlusel valiti piirkonna parimateks Taani gurmeekondiitrid Tor Stubbe ja Gabriel Ahlgreen ning soomlane Eero Paulamäki Fazerist, kelle kunstiteosed täidavad ka nõudlikema šokohoolikute unistused.

Fazeri šokolaadimeistri Eero Paulamäki sõnul kasutasid enamik osalejaid oma võistlustöödes peamise koostisosana tumedat šokolaadi, mis peegeldab ka üldist šokolaaditarbimise trendi. “Viimasel paaril aastal eelistab aina enam inimesi oma magusaisu rahuldamiseks just tumedat šokolaadi, mis on tervislikumaks alternatiiviks teistele maiustustele. Šokolaadimeistri jaoks on tume šokolaad tänu oma maitseomadustele tänuväärne materjal ning see sobib imehästi kokku erinevate marjade ja puuviljadega,” kommenteeris Paulamäki.

Kaks päeva kestvad šokolaadimeistrite Skandinaavia meistrivõistlused on ühed konkurentsitihedamad maailmas ning esikolmikusse jõudmiseks on osalejatel vaja näidata nii häid tehnilisi oskusi, keskendumisvõimet kui loomingulisust. “Kuna tänavuse võistluse teemaks oli looduse inspiratsioon, siis esindasid minu neli võistlustööd erinevaid aastaaegu. Žürii hindas kõrgeimalt minu Soome loodusest inspireeritud meetrikõrgust skulptuuri, mis tõi mulle ka showkategoorias võidu ning üldarvestuses teise koha,” ütles Paulamäki.

Meistrivõistluste võitja taanlane Tor Stubbe esindab Skandinaaviamaid oktoobris Pariisis toimuvatel šokolaadimeistrite maailmameistrivõistlustel.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews