1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VAATA! SOS Lasteküla avas armsa virtuaalnäituse lasteküla lastest
VAATA! SOS Lasteküla avas armsa virtuaalnäituse lasteküla lastest

VAATA! SOS Lasteküla avas armsa virtuaalnäituse lasteküla lastest

Eilsest avati SOS Lasteküla 25. sünnipäeva puhul virtuaalfotonäitus “Olen nagu sina”, mille autor on noor fotokunstnik Yulia Bogacheva. Yulia jälgis lasteküla lapsi kaks aastat ning sai nendega lähedase kontakti. Näitus jutustab loo suureks saamiseks asenduskodus kasvava lapse pilgu läbi.

Projekt “Olen nagu sina” sai alguse 2018. aastal. Loo kangelasteks on lapsed, kes on jäänud ilma oma bioloogiliste vanemate hoolest ja armastusest. Nüüd elavad nad SOS Lastekülas ja valmistuvad iseseisvasse ellu astumiseks. Lastekülast pärit lapse jaoks on see keeruline ja hirme täis hetk: hirm üksijäämise ees, hirm iseseisvalt mitte toime tulla.
Yulia Bogacheva on noor fotokunstnik, kes tahab tutvustada eriliste laste maailmaid laiemale avalikkusele läbi emotsionaalsete ja erksalt tajuvate hetkejäädvustuste. Ta on erialase hariduse saanud Moskva A. Rodchenko nimelises fotograafia ja multimeedia koolis ning Moskva kinoinstituudi (VGIK) operaatorite teaduskonna fotokoolist. 2013. aastast elab ta Eestis ja võtab fotograafina osa erinevatest kunsti-, äri, sotsiaal- ja meediaprojektidest.

Virtuaalnäitust saab vaadata SIIT!

Head Uudised GoodNews