1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. VAATA VEEBIS I Tänavakunstifestival TaDaa! on vaadatav ka veebis
VAATA VEEBIS I Tänavakunstifestival TaDaa! on vaadatav ka veebis

VAATA VEEBIS I Tänavakunstifestival TaDaa! on vaadatav ka veebis

Kuuendat korda toimuv tänavakunstide festival TaDaa! leiab sel aastal aset 4. juulil Lasnamäel. Programmis on neli lavastust-kontserti, mis toimuvad Lasnamäe eri paigus, mis on salastatud. Igale etendusele saab end festivali kodulehe kaudu registreerida vaid 40 inimest ning etenduspaik tehakse teatavaks peale registreerimist. Registreerimine etendustele avati täna, 1. juulil.

Festival peab kinni kõigist avalikele üritustele seatud riiklikest tervisekaitsenõuetest ja jääb samal ajal truuks oma juurtele – etendustest saavad osa kõik huvilised. Kõik etendused on vaadatavad ka otseülekannetena festivali kodulehel tadaafestival.org. Festival on tasuta ja annetuspõhine.

Kõik artistid on Eestist. Üles astuvad “Kangelased”, kes kutsuvad enne kontserti lülitama sisse mobiiltelefone, sest filmimine ja pildistamine on kohustuslik.

Visuaalse jutustuse “Tule-Mere-Jutt” pajatab kooslus Schokokaboom, Big Wolf Company tsirkuselavastus “Kolm õde” kõneleb vägevatest Põhjamaade naistest, nende õrnusest, tugevusest, südikusest ja hirmudest. Muistendid rulluvad lahti reaalsuseks ning kaob piir taeva ja maa vahel. Ei ole õiget ega valet, head ega halba, on vaid lihast ja luust naine. Projekt põhineb õhuakrobaatilistel vahenditel ning akrobaatilisel tantsul, mille sisse on põimitud komöödiat ning vürtsiks ka sotsiaalset kriitikat.

Festivalil näeb ka võimast tulekunsti Artistic Flow Stuudio esituses. Krista Palm, keda nimetatakse Eesti parimaks tuletantsijaks annab etenduse seekord koos Elena Shkutiga, kes on tulihingeline tuletantsija ja Krista pikaaegne tulepartner. Krista ja Elena toovad teie ette oma südamed ja hinged. Nende show võtmesõnad on ilus muusika, graatsiline tants, akrobaatika ja särts.

VAATA VEEBIS! 

Head Uudised GoodNews