1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VAATA VIDEOT! Paide linna ja kohaliku raadio sünnipäeval ei ole mahti ilma tähele panna
VAATA VIDEOT!  Paide linna ja kohaliku raadio sünnipäeval ei ole mahti ilma tähele panna

VAATA VIDEOT! Paide linna ja kohaliku raadio sünnipäeval ei ole mahti ilma tähele panna

Mati Palmet ja Revo Raudjärv
Kesk-Eesti Tre Raadio direktor Mati Palmet ja saatejuht Revo Raudjärv

Tallinna TV saates “Suvemiks” hõikab saatejuht Revo Raudjärv maha, et tulemas on Paide linna ja Kesk-Eesti Tre Raadio ühine sünnpäev ning sel puhul tuleb Paidesse legendaarne Rootsi ansambel Secret Service. Telesaate stuudiosse on sündmusest tulnud rääkima raadio direktor Mati Palmet.

Mati teatab, et Kuma Raadio saab septembris 23-aastaseks. 1. septembril 1993. aastal läks esimest korda eetriise Kuma Raadio, aga vahepeal on juhtunud niipalju, et ollakse liitunud Tre Raadio Grupiga ja veebruarist ollakse Kesk-Eesti Tre Raadio. Suurejooneline pidu aga toimub 27. augustil, mis on võimalikult lähedal 1. septembri kuupäevale. “Sedakorda on pidu tõesti suurem, sest meie poole pöördus ka Paide Kultuurikeskus, kes teeb sel ajal avalööki, et miks me ei võiks kaht sündmust ühendada, lisaks on ka Paidel 725. sünnipäev,” räägib raadiodirektor.

Mati Palmet2

Paides pole kunagi käinud ka ühtegi rahvusvahelise tasemega ansamblit ja praeguse retrobändide buumi juures arvab Mati, et Secret Service on üks ehedamaid, kes Eesti pinnale astub. “Oleme rahul ja uhked, aga päris uhked oleme siis, kui see toimunud on,” ütleb ta, lisades, et tõenäoliselt pole 23 aasta jooksul olnud ühtegi päeva, mil mõni Secret Service lugu eetris ei kõlaks. Ja seda mitte sellepärast, nagu oleks raadiojaam nende fänn, vaid sellised lood, nagu “Flash in the Night”, “Ten O`Clock Postman” ja paljud teised on kõige ehtsamad raadiolood, mis lähevad igasuguse formaadiga raadiojaamades peale ja on pidevalt mängulistis.

Mati Palmet

Möödunud aasta deviisiks oli “Tahan lennata” ja lennati 1990. aastatesse ning saatejuht nendib, et tänavu lennatakse veelgi varasematesse aastatesse. Mati aga arvutab kokku tunnid ja leiab, et tänavu võib pidu kesta kõvasti üle 15 tunni. Jutuks tuleb ka see, mida kujutab endast Kesk-Eesti Tre Raadio ja direktori sõnul on tegu teksti- ja inforaadioga, formaat sarnaneb pigem Kuku ja Vikerraadiole, sest sõnaosa on suur.

Kuna tegu on suvelõpuüritusega, siis uurib saatejuht, millist ilma oodatakse ja külaline kinnitab, et ilma pärast nad ei põe. Kogu kontserdiprogramm on nelja seina vahel, päevane programm aga on nii põnev, et ilmselt ei ole üldse mahti ilma tähele panna.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews