1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VAATAME TULEVIKKU I Algas Eesti ja Läti teise tulevikukoostöö raporti koostamine
VAATAME TULEVIKKU I Algas Eesti ja Läti teise tulevikukoostöö raporti koostamine

VAATAME TULEVIKKU I Algas Eesti ja Läti teise tulevikukoostöö raporti koostamine

Välisminister Eva-Maria Liimets kuulutas täna, 4. novembril virtuaalüritusel koos Läti välisministri Edgars Rinkēvičsi ning kaasautorite Ragnar Kondi ja Janis Eichmanisega alanuks Eesti ja Läti teise koostööraporti koostamise protsessi.

„Eesti ja Läti on lähedased naabrid — meid seovad tihedad inimestevahelised kontaktid, kultuur, ajalugu, majandus ning ühised väärtused, vaated ja huvid maailmapoliitikas. Teeme tavapäraselt tihedat koostööd nii kahe riigi vahel kui ka piirkondlikult ja rahvusvahelisel tasandil. Seepärast on mul hea meel, et saime täna kuulutada alanuks teise Eesti ja Läti tulevikukoostöö raporti koostamise. Usun, et see töö aitab meil Eesti ja Läti suhetele argipäevasest erineva pilguga otsa vaadata ning leida üles kohad ja viisid, kuidas omavahelist läbikäimist veelgi edasi viia,“ ütles Liimets.

Välisminister sõnas, et uue koostööraporti olulisim eesmärk on analüüsida Eesti ja Läti suhteid üleilmsete ja piirkondlike suundumuste valguses pakkudes ajakohaseid suuniseid tulevikuks.  „Vaatame raportit koostades tulevikku, et leida uusi arenguvõimalusi ja ideid ning panna ka paika eesmärgid, millele meie ühistegevused võiksid pikas plaanis keskenduda,“ lisas Liimets.

Tulevikukoostöö raportis saab käsitleda selliseid teemasid nagu kultuur, haridus, teadus, keskkond ja kliima, majandus ja innovatsioon, ühendatus (transport ja digitaliseerimine), inimestevahelised suhted ning linnade ja omavalitsuste koostöö.

  • Raporti koostavad 2022. aasta suveks Eesti poolt ajakirjanik Ragnar Kond ja Läti poolt endine suursaadik Janis Eichmanis, tuge pakub Eesti Välispoliitika Instituut.
  • Eesti ja Läti esimene tulevikukoostöö raport valmis 2010. aastal, selle koostasid Anvar Samost ja Andris Razans.
  • Tänane virtuaalüritus on järelvaadatav Facebookis ja Youtube’is.
Head Uudised GoodNews