1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Vabaduse väljaku tunnelis avatakse näitus Eesti Looduse fotovõistluse töödest
Vabaduse väljaku tunnelis avatakse näitus Eesti Looduse fotovõistluse töödest

Vabaduse väljaku tunnelis avatakse näitus Eesti Looduse fotovõistluse töödest

Vabaduse väljaku tunnelis saab 1.–28. veebruarini vaadata näitust ajakirja Eesti Loodus 2020. aasta fotovõistlusel Tallinna linna eripreemiaga tunnustatud töödest.

Tallinna linnal on suur kogemus fotokonkursside korraldamisel. Möödunud aastal tegi Tallinn koostööd MTÜ-ga Looduskiri ning andis ajakirja Eesti Loodus 2020. aasta fotovõistlusel välja oma eripreemiad.

„Selline fotokonkurss teenib suurepärast eesmärki, aidates märgata ja väärtustada Tallinna linna mitmekesist ilu. Pealinnas saab nautida metsa, merd, parke ja suisa matkaradu. Leidub ka linnalinde- ja loomi, seega annab me linnaruum lõputult võimalusi kauniteks jäädvustusteks,“ arvab abilinnapea Kalle Klandorf.

Eripreemia andmisega soovis linn panna inimesi märkama linnaruumi ja looduse omavahelist seost, samas leida ka uusi ja huvitavaid fotosid, mis jäädvustavad linnas aset leidnud sündmusi, inimeste tegevusi ja linnapildi muutumist eri aastaaegadel.

Tallinna linna eripreemia täiskasvanute kategooria võitja on Lena Barbara Luhse fotoga „Gonsiori kuldnokad“ ning noorte kategooria võitja Grete Johanna Korb fotoga „Vaade koduaknast – suur-kirjurähn“.

Noorte kategoorias said lisapreemiad Bibi Loore fotoga „Tuvi sattus veidi valesse ritta…“, Kerla Kalm fotoga „Õitsev Tallinn“ ja Grete Johanna Korb fotoga „Suhtlus – kaks nastikut“.

Täiskasvanute kategooria lisapreemiad pälvisid Yevgen Lushchiy fotoga „Metsakülalised“, Hela Kauber fotoga „Koos“ ning Risto Hunt „Perega linnaekskursioonil“. Ära märgiti veel kolm tööd: Kaisa Samuilovi „Millal lõppeb linnu töö?“, Vjatšeslav Simanovitši „Taevalikud suhted“ ja Remo Savisaare „Lainetemöllu embuses“.

Grete Johanna Korb “Vaade koduaknast – suur-kirjurähn”
Head Uudised GoodNews