1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vabaduse väljaku tunnelis on avatud fotonäitus Tallinna ajaloolistest piirkondadest
Vabaduse väljaku tunnelis on avatud fotonäitus Tallinna ajaloolistest piirkondadest

Vabaduse väljaku tunnelis on avatud fotonäitus Tallinna ajaloolistest piirkondadest

Tallinna visioonikonverentsi „Tark linn ei saa kunagi valmis“ raames on Vabaduse väljaku tunnelis kuni 23. novembrini üleval samanimeline fotonäitus. Näitus tutvustab ajalooliste ning kaasaegsete fotode vahendusel üheksat Tallinna piirkonda ning nende muutumist ajas. Näituse koostas arhitektuuriajaloolane Mihkel Karu.

Linnavolikogu esimehe Tiit Teriku sõnul on Tallinnas terve rida piirkondi, millel oli kunagi hoopis teine funktsioon kui praegu. „Endised tööstusalad ja vahepealsed räämas tühermaad on muutunud ning uus funktsioon on nendesse toonud või toomas taas elu. Näiteks omaaegne Dvigateli tehas on kujunenud moodsaks ja innovaatiliseks Ülemiste linnakuks või kunagine Vene-Balti laevatehase töölisasum on saamas kaasaegseks elurajooniks,“ märkis Terik.

Fotonäitus annab ülevaate Kopli liinide, Noblessneri, Telliskivi ja Rotermanni kvartali, Ülemiste City, Kalaranna kvartali, Admiraliteedi ala, Tornimäe ning Reidi tee piirkonna ajaloost, kujunemisest ja tänapäeval toimunud arengutest. Vanad fotod pärinevad Riigiarhiivi, erinevate muuseumite ja erakogudest.

Head Uudised GoodNews