1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vabaduse väljaku tunnelis saab tutvuda korterelamute kaunite õuealadega
Vabaduse väljaku tunnelis saab tutvuda korterelamute kaunite õuealadega

Vabaduse väljaku tunnelis saab tutvuda korterelamute kaunite õuealadega

Tallinnas Vabaduse väljaku tunnelis avati väljapanek projekti „Rohelise õu“ raames kauniks saanud korterelamute õuealadest, mis jääb avatuks 12. aprillini.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul on juba traditsiooniks kujunenud korraldada Vabaduse väljaku tunnelis näitus ilusatest õuealadest. „Meie eesmärgiks on ühelt poolt tänada ja tunnustada kõiki projektis osalenud korteriühistuid panuse eest linnakeskkonna parandamisel ja kaunistamisel, teisalt aga teadvustada ja tutvustada elanikele linna toetusmeedet ning innustada kõiki teisi ühistuid koduümbrust korrastama ja kaunistama,“ tõdes Võrk.

Valiku näituse tarvis tegid linnaosade valitsused. Esitlemiseks valitud õuede pildistamisel püüti jäädvustada korteriühistu hooviala tervikmuljet. Näituse jaoks tegi fotograafitöö Merike Annuk ja kujundas Maris Korrol.

Projekti „Roheline õu“ raames aitab linn katta korteriühistute õuealade haljastamise kulusid. Tänavu on linn toetanud 114 korteriühistut summas 33 346 eurot. Keskmine taotletav summa oli 326 eurot. Ühtekokku on aastatel 2013-2019 rahuldatud 640 taotlust kogusummas 245 763 eurot. Tavaliselt esitatakse kõige rohkem taotlusi puude hoolduslõikusele, hekkide korrastamisele, lillede ja ilupõõsaste ostmisele. Ent toetust saab küsida nii lillevaaside ja –amplite ostmiseks kui ka muru rajamiseks või samblatõrjeks.

Head Uudised GoodNews