1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VABAERAKOND PALUB I Eesti Vabaerakond: säilitagem rahu ja tehkem koostööd!
VABAERAKOND PALUB I Eesti Vabaerakond: säilitagem rahu ja tehkem koostööd!

VABAERAKOND PALUB I Eesti Vabaerakond: säilitagem rahu ja tehkem koostööd!

Eesti Vabaerakonna juhatus palub praeguses kriisiolukorras kõigil säilitada rahu ja olla üksteise suhtes mõistvad ning toetavad. “Oleme olude sunnil uues olukorras, kus on esmatähtis minimaliseerida oht
inimeste tervisele. Samuti on oluline tagada inimeste jaoks vajalik sissetulek,” seisab Vabaerakonna teates.

Heade uudiste portaal avaldab pöördumise täismahus ja muutmata kujul.

Eesti Vabaerakonna juhatus on seisukohal, et valitsus peab langetama kiired ja arukad otsused ettevõtluse toetamiseks. Majandustegevus on juba paljudes sektorites peatunud. Ettevõtjate palgamaksete toetamine on teretulnud otsus. Tegemist on olulise meetmega, mis siiski vaid osaliselt leevendab ettevõtjate olukorda. Kõige rohkem oleme praegu mures väikeettevõtjate olukorra pärast. Väga paljud neist on tegutsenud toimetuleku piiri ning on tänaseks lõpetanud sisulise majandustegevuse ja koondanud või koondamas töötajaid.

Mõistame, et kõike ja kõiki riigil toetada pole võimalik. Ettevõtlus ongi seotud riskidega. Tekkinud olukorras on igaühel täita oluline roll. Sestap peavad ka ettevõtjad ise leidma omavahel kompromisse ja tulema üksteisele vastu. Riik saab aidata eelkõige läbi maksupoliitika.

Iga kriis annab hea võimaluse muutusteks. On selge, et makse laekub riigieelarvesse kordades vähem, kui eelmisel aastal. Esimese asjana on vaja võlad ajatada ning pakkuda intressivaba maksepuhkust. Teise asjana on ettevõtluse olukorra parandamiseks õige hetk langetada tööjõumakse.

Eesti Vabaerakonna juhatus leiab, et kriisiolukorras pole kohta poliitilisel vastandumisel. Olgu siis valitsuse ja presidendi või koalitsiooni ja opositsiooni vahel. Kuskil on kõigi/kõige jaoks olemas kokkuleppe- ja kokkuhoiukoht, mis on suunatud kriisiolukorrast väljatulemiseks parimal võimalikul viisil.

Säilitagem rahu ja tehkem koostööd. Hoidkem tervist. Jõudu tööle kõigile, kes sel raskel ajal annavad oma panuse kriisist väljatulemiseks.

Ilusat kevade algust kõigile!

Eesti Vabaerakonna juhatus koosseisus

Heiki Lill
Märt Läänemets
Ain Ostra
Vahur Kollom
Arvet Lindström

Head Uudised GoodNews