1. Avaleht
  2. Politsei
  3. Vabatahtlikud päästjad uuendasid koostöölepingut siseministeeriumi, päästeameti ja PPA-ga
Vabatahtlikud päästjad uuendasid koostöölepingut siseministeeriumi, päästeameti ja PPA-ga

Vabatahtlikud päästjad uuendasid koostöölepingut siseministeeriumi, päästeameti ja PPA-ga

17. novembril allkirjastasid siseminister Kristian Jaani, päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher ja MTÜ Päästeliit juhatuse esimees Piia Kallas neljapoolse koostööleppe, mille eesmärk on tugevdada koostööd turvalisuse loomisel ja siseturvalisuse vabatahtlike tegevuste arendamisel.

„Oleme vabatahtlikelt päästjatelt liiga tihti kuulnud, et nende rõõmud ja mured on justkui müüri taga. Nüüd avaneb loodetavasti võimalus olla otsekanaliks Eesti siseturvalisuse strateegiliste tippjuhtideni,“ sõnas Piia Kallas.

„Päästeliidu eesmärk on siinkohal koostöö tugevdamise tähe all viia alustuseks info otsustajateni, et seejärel jõuda otsusteni. Otsusteni, mis motiveeriks vabatahtlike päästjaid oma kogukondade heaks jätkuvalt tegutsema. Loodetavasti saavad kohtumised olema pigem sisulised ja sagedasemadki kui lepingusse kirja pandud kaks korda aastas,“ lisas Kallas.

Siseministri Kristian Jaani sõnul on oluline päästeliidu kaasamine pääste, merepääste ja elanikkonnakaitse valdkondade arendamisse. „Uuringud on näidanud, et inimeste valmisolek vabatahtliku tööga siseturvalisuse valdkonda panustada on suurem kui tegelik osalus, mistõttu on vaja parandada vabatahtlike päästjate motiveerimist ja kaasamist. Täna sõlmitud lepinguga seame eesmärgiks tugevdada koostööd turvalisuse loomisel ja siseturvalisuse vabatahtliku tegevuse arendamisel.“

Koostöökokkulepe sõlmiti kümneks aastaks. See täidab siseturvalisuse arengukava 2020-2030 üldeesmärki, mis ütleb: „Eesti inimesed tunnevad, et nad elavad vabas ja turvalises ühiskonnas, kus igaühe väärtus, kaasatus ja panus kogukonna turvalisusesse loovad ühe kõige turvalisema riigi Euroopas. Koostöös parandatakse elukeskkonda, vähendatakse ohtu elule, tervisele, varale ja põhiseaduslikule korrale ning tagatakse kiire ja asjatundlik abi.“

Eestis on pea 500 vabatahtlikku merepäästjat, ligi 1200 abipolitseinikku, veidi üle 2200 vabatahtliku päästja ja ligi 200 vabatahtlikku, kes on valmis vastama riigiinfo telefonile 1247. Päästeliidu elanikkonnakaitsealase Virtuaalkomandoga on tänaseks liitunud 624 inimest.

Head Uudised GoodNews