1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VÄHEMUSED OOTAVAD KAITSET I Noored Sotsiaaldemokraadid korraldavad Tartus Heameeleavaldust
VÄHEMUSED OOTAVAD KAITSET I Noored Sotsiaaldemokraadid korraldavad Tartus Heameeleavaldust

VÄHEMUSED OOTAVAD KAITSET I Noored Sotsiaaldemokraadid korraldavad Tartus Heameeleavaldust

Noored Sotsiaaldemokraadid kutsuvad kõiki juba kolmandat korda toimuvale sõbralikule (hea)meeleavaldusele, mis toimub 20. juunil kell 14.00 Tartu Raekoja platsil. 

Ürituse eesmärk on väljendada üheskoos oma toetust Eesti LGBT+ kogukonnale ning kõigi kooseluvormide võrdsustamisele. Oleme olukorras, mil meil on kahest liberaalsest erakonnast koosnev valitsus ja Riigikogus suur enamus liberaalsetest erakondadest, kuid sellegipoolest on Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioon korduvalt tõestanud võimetust LGBT+ inimeste olukorda riigis reaalselt parandada.

Noored Sotsiaaldemokraadid kutsuvad kõiki üles tegema annetuse Tartu LGBT ühingule, Eesti Inimõiguste Keskusele või Eesti LGBT Ühingule, kes teevad igapäevaselt tööd selle nimel, et LGBT+ inimeste õigused oleksid kaitstud.

Heameeleavaldusel esinevad toetus- ja tervituskõnedega Gea Kangilaski (Tartu SDE), Karl Aaron Adson (Noored Sotsiaaldemokraadid), Kaisa Linn (Tartu LGBT+ ühing), Eduard Odinets (Vikerroos), Jens Jaanimägi (Noored Sotsiaaldemokraadid), Lemmit Kaplinski (Tartu SDE). Lisaks saavad kõik soovijad võimaluse vaba mikrofoni näol südamelt kõneleda.

Õnne Paulus, Noorte Sotsiaaldemokraatide president: “Korraldame uhkusekuu raames järjekordse Heameeleavalduse, et tuletada valitsusele ja riigikogule meelde, et vähemused ootavad endiselt kaitset. Koguneme heade mõtete linnas Tartus, et tuua inimeste südameisse rõõmu ja uhkust mitmekesisuse üle ning ootame valitsust kiiremini menetlema abieluvõrdsuse rahvaalgatust ja võtma kooseluseaduse rakendusakte vastu.”

Head Uudised GoodNews