1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Väikesed tallinlased saavad nimetunnistused kätte oma kodus
Väikesed tallinlased saavad nimetunnistused kätte oma kodus

Väikesed tallinlased saavad nimetunnistused kätte oma kodus

Koroonapiirangute tõttu viib Tallinna perekonnaseisuamet jaanuari algusest kuni märtsi lõpuni registreeritud väikestele tallinlastele linna kingitused koos nimetunnistusega otse koju.

„Tavaolukorras on Tallinna linn andnud nimetunnistused pidulikult kätte raekojas, kuid arvestades riigis kehtivaid piiranguid, ei ole sel aastal olnud võimalik üritusi korraldada,“ selgitas abilinnapea Betina Beškina. „Soovime siiski kõiki värskeid lapsevanemaid õnnitleda ja väikesi tallinlasi tervitada, sest niivõrd olulist ja erakordset sündmust kui lapse sünd tuleb väärtustada ja tähistada ka keerulisel ajal. On hea meel tõdeda, et lapsevanemad on olnud üllatunud ja siiralt tänulikud pakutud võimaluse eest.“

Perekonnaseisuamet viib aasta alguses sündinud beebide vanematele linna kingituse koju kätte, nendega eelnevalt kokku leppides. Kingitus koosneb kõvade kaantega nimetunnistusest ning kunstnik Helina Tilga maalitud piimakruusist ja pudrukausist, millel on kujutatud lapse sünniaastat tähistav loomamärk Hiina astroloogiast.

Kingitusi viiakse kohale esialgu 23. aprillini. Oma kodus saavad need kätte 511 lapse vanemad. Soovi korral väljastatakse ka paberil sünnitõend, mis samuti koos kingitusega kohale viiakse.

Piirangute lõppemisel kavatseb Tallinn jätkata 19 aastat kestnud traditsiooni anda vanematele uute ilmakodanike nimetunnistused soovi korral üle pidulikul üritusel raekojas.

Head Uudised GoodNews