1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Valga vald ostab juurde lumekahuri
Valga vald ostab juurde lumekahuri

Valga vald ostab juurde lumekahuri

Valga vald hakkab arendama Karula-Lüllemäe Tervise-ja Spordikeskuse liikumisradasid, et tagada elanikkonnale aastaringselt tasuta kasutuses olev mitmekülgne ja kvaliteetne tervisespordi harrastustega seotud teenuste võrk. Eesmärk on aidata oluliselt kaasa piirkonna liikumisharrastuse tõusule.

Käimasoleva projekti raames on kavandatud olemasolevate terviseradade korrastamist ja parendamist. Olemasolevad terviserajad vajavad osaliselt kuivendamist ja profileerimist ning katte paigaldamist, et radasid saaks aastaringselt kasutada.

Projekti raames soovitakse soetada lumetussüsteem (turbiinkahur, pump, etteandepump). Samuti on kavandatud ühele olemasolevale turbiinkahurile lisaks juurde osta teine, et saaks oluliselt tõhustada lume tootmist. Senine praktika on näidanud, et ühe kahuriga ei suuda väheste külmade ilmadega vajalikku kogust lund toota. Lisaks tuleb paigaldada lume tootmiseks vajalikud veetrassid ja elektrikaablid. Suusarajale kunstlume tootmiseks on planeeritud veetrasside paigaldamine koos hüdrantide, elektrikaabli ja väljavõtetega.

Veel plaanitakse rekonstrueerida valgustatud rada. Olemasolev rada vajab valgustite väljavahetamist säästlikumate vastu ja parema valgustuse saamiseks lisandub 6 valgustit.

Projekti raames on kavandatud soetada rajatraktor, millega on võimalik kunstlund laiali ajada ning mis on suuteline järsematel tõusudel suusarada tegema. Traktoriga saab radadel teostada ka teisi töid (niitmine, purustamine, hakkevedu, lumevedu jne). Lisaks soovitakse rajamasinat, mis käib traktori taha haakesse.

Samuti on plaanis korrastada terviseradade juures asuvaid riietusruume ja tualette, et külastajatel oleks neid parem kasutada.

“Projekti tulemusena arendatakse Valga vallas välja tervisespordikeskus, mis pakub inimestele mitmekülgseid võimalusi tegeleda aastaringselt vabas õhus ja tasuta erinevate liikumisharrastustega. Loome elanikele võimaluse end liigutada ja usume, et see võiks motiveerida ka noori tegelema erinevate spordialadega,” räägib projekti eestvedaja spordi- ja noorsootöö spetsialist Mati Kikkas.

Projekti taotlus esitati regionaalsete tervisespordikeskuste väljaarendamise toetamise taotlusvooru.

Head Uudised GoodNews