1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. VALGUSTATUD VARJUD – Kanuti Gildi saalis toimub kontsertetendus
VALGUSTATUD VARJUD – Kanuti Gildi saalis toimub kontsertetendus

VALGUSTATUD VARJUD – Kanuti Gildi saalis toimub kontsertetendus

valgustatud_varjud31. jaanuaril kell 19.30 toimub Tallinnas Kanuti Gildi saalis kontsertetendus “Valgustatud Varjud”, kus põimuvad omavahel helid ja hääled, valgus ja varjud, liikumine ning paigalseis. Tegemist on projektiga, mis võitis Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudengitele suunatud loominguliste projektide konkursi.

Heliloojate Anne-Mai Edala ja Kaisa Jõhviku eestvedamisel ühendatakse sellel õhtul erinevates loomevaldkondades tegutsevate kunstnike jõud ning astutakse üheskoos esmakordselt varjudest välja valguse kätte. Luues koos, valgustab kontsertetendus neid varjulisi alasid, mis jäävad erinevate loovinimeste vahele.

Kontserdil teevad kaasa koreograaf Veronika Vallimäe, valguskunstnik Emil Kallas ja stsenograaf Inna Fleisher.

Kontserdi toetajad on Sihtasutus Eesti Rahvuskultuuri Fond, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia. Kontsert toimub Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudengiprojektide konkursi stipendiumi toetusel (www.artupcareer.net).
Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia soodustab ettevõtlike tudengite loominguliste ideede elluviimist õpingute ajal, et täiendada erialaseid oskusi, katsetada värskeid ideid ja ühtlasi end avalikkusele tutvustada. Iga-aastasel tudengite valdkondade vahelise loominguliste projektide konkursil saavad oma ideedega osaleda nii üksiktudengid kui meeskonnad. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia toetab parimate projektide elluviimist.

Kontserdi piletid on müügil internetis www.piletilevi.ee ning enne etendust kohapeal.

Head Uudised GoodNews