1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Väliskomisjon kohtub Ühendkuningriigis Theresa Mayga
Väliskomisjon kohtub Ühendkuningriigis Theresa Mayga

Väliskomisjon kohtub Ühendkuningriigis Theresa Mayga

Riigikogu väliskomisjoni delegatsioon on reedeni visiidil Belfastis ja Londonis.

„Ühendkuningriik on Eesti jaoks võtmetähtsusega liitlane ja partner, kes on andnud märkimisväärse panuse meie julgeoleku tagamisse,“ rääkis väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson. „Nüüd, mil Suurbritannia enam Euroopa Liitu ei kuulu, on eriti oluline jätkata varasema hea koostööga ja leida võimalusi selle tõhustamiseks, olgu selleks veelgi tihedam partnerlus äridiplomaatias, e-residentsuses, küberturvalisuses, rohe- või muudes valdkondades.“

Esimehe sõnul soovitakse visiidiga tihendada kahe riigi parlamentide koostööd. Ühendkuningriigi ametikaaslasi loodetakse peagi näha ka Eestis.

Delegatsioon alustab visiiti Belfastis, kohtudes täitevameti, jaemüügiettevõtjate esindusorganisatsiooni ja kodanikuühiskonna esindajatega. Ühtlasi külastatakse Põhja-Iirimaa tollipunkte.

Kolmapäeval jätkub visiit Londonis, kus kohtutakse Ühendkuningriigi parlamendi alamkoja asespiikri Nigel Evansi, väliskomisjoni esimehe Tom Tugendhati, riigikaitsekomisjoni esimehe Tobias Ellwoodi ja komisjonide liikmetega. Samuti on kavas kohtumised Londoni Šoti Maja esindajate ja Euroopa Liidu suursaadiku João Vale de Almeidaga.

Neljapäeval kohtub delegatsioon Briti parlamendi liikme ja endise peaministri Theresa May ja mõttekodade esindajategaVisiidi lõpetab kohtumine Londonis elavate väliseestlastega.

Delegatsiooni kuuluvad komisjoni esimees Marko Mihkelson ning komisjoni liikmed Mailis Reps ja Raivo Tamm. Londoni kohtumistel liitub delegatsiooniga riigikogu aseesimees Hanno Pevkur.

Head Uudised GoodNews