1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson on Balti ametikaaslastega ühisvisiidil Berliinis
Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson on Balti ametikaaslastega ühisvisiidil Berliinis

Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson on Balti ametikaaslastega ühisvisiidil Berliinis

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson osaleb reedeni Eesti, Läti ja Leedu väliskomisjonide esimeeste ühisvisiidil Berliini Saksamaale.

Mihkelsoni sõnul on visiidi keskmes Euroopa Liidu ühtsus, viimased välispoliitilised arengud, Atlandi-üleste suhete tähtsus ja parlamentaarse koostöö edendamine.

„Suure osa kohtumistest pühendame kindlasti päevakajalistele teemadele, arengutele Valgevenes ja Ukrainas ning Euroopa Liidu ühtsele välis- ja julgeolekupoliitikale,“ märkis Mihkelson. Tema sõnul kohtutakse visiidi käigus ka mitmete erinevate erakondade esindajatega, et saada ülevaade sügisel eesootavatest Bundestagi valimistest.

Täna kohtuvad Balti riikide väliskomisjonide esimehed Saksamaa presidendi kantselei välispoliitika direktori Thomas Baggeri ning Bundestagi väliskomisjoni juhi Norbert Röttgeni ja riigikaitsekomisjoni juhti Wolfgang Hellmichiga.

Neljapäeval ja reedel jätkub visiit kohtumistega Saksa välisministeeriumi, föderaalkantselei, Konrad Adenaueri fondi ja Liberaalse Modernsuse Keskuse (Zentrum Liberale Moderne) esindajatega. Samuti on kavas kohtumine Valgevene rahva esindaja Svjatlana Tsihhanovskajaga.

Head Uudised GoodNews