1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Välisministeerium korraldab üleilmsete eestlaste virtuaalfoorumi
Välisministeerium korraldab üleilmsete eestlaste virtuaalfoorumi

Välisministeerium korraldab üleilmsete eestlaste virtuaalfoorumi

13. aprillil toimub esmakordselt virtuaalfoorum eestlastele üle maailma, kus välisministeerium tutvustab oma diasporaad puudutavaid tegevusi ja plaane.

Virtuaalfoorum eestlastele üle maailma on jätk välisministeeriumi mullu diasporaa seas läbiviidud küsitlusuuringule ja järgmine samm, et tihendada koostööd Eesti ja üleilmsete eestlaste vahel.

„Mul on siiralt hea meel välismaal elavate eestlaste küsitluse tagasiside üle, mis kinnitab soovi hoida tugevat sidet kodumaaga ja panustada Eesti käekäiku. Küsitlusest selgusid ka välismaal elavate eestlaste murekohad, millega välisministeerium saab diasporaaga seotud tegevuste planeerimisel arvestada,“ ütles välisminister Eva-Maria Liimets.

„Meie jaoks on eriti oluline, et virtuaalfoorumil osalevad ka välismaal elavad eestlased, kes jagavad oma mõtteid ja kogemusi. Olen veendunud, et usalduslik koostöö üleilmsete eestlastega aitab kaasa Eesti tulevikueesmärkide saavutamisele ja rahvusvahelisele edule,“ sõnas Liimets.

Välisministeerium tutvustab virtuaalfoorumil seniseid tegevusi ja plaane üleilmse eestluse vallas ning avab põhjalikumalt mullu välismaal elavate eestlaste seas läbiviidud küsitluse tulemusi. Samuti räägitakse, kuidas aitavad välisministeeriumi uued fookusteemad äri- ja küberdiplomaatia kujundada Eesti mainet maailmas. Tutvustatakse ka välismaal elavatele eestlastele mõeldud konsulaarteenuseid ja –uudiseid.

Virtuaalfoorumil osalevad Türgis elav politoloog ja ajakirjanik Hille Hanso ning Kanadas elav jurist Ellen Valter. Ülekanne on järelvaadatav.

Head Uudised GoodNews