1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Välisminister digitippkohtumisel: usaldatava ühendatuse raamistiku eeldus on tihe rahvusvaheline koostöö
Välisminister digitippkohtumisel: usaldatava ühendatuse raamistiku eeldus on tihe rahvusvaheline koostöö

Välisminister digitippkohtumisel: usaldatava ühendatuse raamistiku eeldus on tihe rahvusvaheline koostöö

Välisminister Eva-Maria Liimets osales täna, 7. septembril Tallinnas toimunud digitippkohtumisel. Liimets kõneles arutelul usaldatava ühendatuse (Trusted Connectivity) raamistiku loomisest nii Kolme mere algatuses kui ka kogu maailmas.

Liimets ütles, et ajal, kui digitaalsed lahendused ja teenused mängivad meie elus järjest suuremat rolli, on üha kasvanud ka nõudlus hästi toimivate digiteenuste ja infrastruktuuri järgi. Samamoodi on selgeks saanud, kui olulise väärtusega on strateegiline ühendatus. „Kolme mere algatuses on meil õnnestunud ühistele väärtustele tuginedes ja algatuse investeerimisfondi kaudu erainvesteeringuid kaasates Kesk- ja Ida-Euroopas väga edukalt ühendatust arendada. See võiks olla reaalseks eeskujuks ka usaldatava ühendatuse ülemaailmse raamistiku väljatöötamisel,“ sõnas Liimets arutelul.

Välisminister tõi välja, et digitaalsed komponendid mängivad kõikides tänapäevastes taristuprojektides suurt rolli. „Seejuures on oluline laiendada rahvusvahelist koostööd, et tagada digiteenuste koostalitusvõime, näiteks ühise digitaalse identiteedi kaudu, mis aitab suurendada usaldust ja läbipaistvust. Süsteemne ühistegevus on tingimata vajalik ka selleks, et suurendada ülemaailmselt küberturvalisust, mis on usaldusväärse ja läbipaistva ühendatuse oluline eeldus,“ lisas Liimets.

Täna toimunud tippkohtumise Tallinn Digital Summit peateema usaldatav ühendatus hõlmab mitmeid olulisi tegevusi ja algatusi, alates läbipaistvate ja kaasavate infrastruktuuriinvesteeringute tagamisest kuni geopoliitilise stabiilsuse ja innovatsioonist ajendatud majanduskasvu toetamiseni. Tänavune digitippkohtumine toimub neljandat korda.

Head Uudised GoodNews