1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Välisminister Liimets: Eesti ja Soome koostöö on jätkuvalt tihe ja side tugev
Välisminister Liimets: Eesti ja Soome koostöö on jätkuvalt tihe ja side tugev

Välisminister Liimets: Eesti ja Soome koostöö on jätkuvalt tihe ja side tugev

Välisminister Eva-Maria Liimets kohtus täna, 4. septembril Soome välisministri Pekka Haavistoga, mõlemad ministrid osalevad Tallinnas toimuval Lennart Meri konverentsil. Välisministrid arutasid kohtumisel nii Eesti-Soome kahepoolseid teemasid kui ka globaalseid välispoliitilisi küsimusi.

„Oli rõõm tõdeda, et meie koostöö Soomega on jätkuvalt tihe ja side tugev. Arutasime ka kolmandat Eesti-Soome koostööraportit, mis annab kindlasti uusi ideid ja võimalusi meile olulistes valdkondades ühiselt veel tõhusamalt tegutseda,“ ütles välisminister Liimets.

Ministrid arutasid ka COVID-pandeemiaga seotud väljakutseid. „Koroonakriisis on Eesti ja Soome koostöö olnud võtmetähtsusega. Seepärast rõhutasin kolleegile, et meie jaoks on oluline, et sügisel vahetaksime omavahel tihedalt infot COVIDit puudutavate otsuste ja plaanide kohta ning oleks võimalus aruteluks,“ sõnas Liimets.

Aktuaalsetest ülemaailmsetest teemadest arutasid Liimets ja Haavisto peamiselt olukorda Afganistanis. „Töötame liitlastega edasi, et leida võimalusi abistada ülejäänud varjupaika vajavaid inimesi, kelle elu on üha halvenevas julgeoleku- ja humanitaarolukorras ohus. Tähtis on tagada ka humanitaarabi kõigile, kes seda vajavad, ning kuigi praegu on peatatud kõik kahepoolsed arengukoostöö projektid, siis plaanime jätkata humanitaarabiga toetamist rahvusvaheliste organisatsioonide kaudu,“ ütles Liimets.

Välisminister jagas Soome kolleegiga ka Eesti samme ÜRO Julgeolekunõukogus, kus jätkab Afganistani teemahoidjana ning oktoobris on plaanis kokku kutsuda Valgevene-teemaline Arria kohtumine.

Head Uudised GoodNews