1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VALITSUS KEHTESTAS ERANDI I Valga elanikud saavad ka eriolukorra ajal Valkas tööl käia
VALITSUS KEHTESTAS ERANDI I Valga elanikud saavad ka eriolukorra ajal Valkas tööl käia

VALITSUS KEHTESTAS ERANDI I Valga elanikud saavad ka eriolukorra ajal Valkas tööl käia

Kui inimese piiriületuse eesmärk on liikuda tööle ja sealt koju Valgast Valka või vastupidi, siis vastavalt valitsuse kehtestatud erandile ei laiene talle Eesti riigipiiri ületamisel piirang isolatsiooni kohta.

Valgas registreeritud elanikud, kes töötavad Valkas, saavad minna Lätti tööle ja naasta Eestisse ilma, et nad koju tagasi tulles 14 päevaks isolatsiooni suunataks. Selleks peab inimene koostöös oma tööandjaga olema valmis tõendama, et ta töötab Valkas.

Samuti saavad Läti Valka linna elanikud, kes töötavad Eestis Valgas, pärast sisepiiril piirikontrolli taaskehtestamist liikuda Valgasse tööle ilma, et nad Eestisse tulles 14 päevaks isolatsiooni suunataks. Selleks peavad nad esitama PPA-le taotluse erandkorras piiriületuse lubamiseks.

Taotlus, mis sisaldab inimese nime, sünniaega, isikut tõendava dokumendi numbrit, piiriületuse kohta ning Eestis töötamist tõendavat dokumenti, tuleb esitada e-posti teel aadressil ppa@politsei.ee või piiripunktis kohapeal. Taotlus vaadatakse läbi esimesel võimalusel hiljemalt 24 tunni vältel.

Politsei- ja piirivalveamet teeb koostööd ettevõtetega, et kaksiklinnas oleks inimeste piiriülene tööl käimine võimalikult sujuv sõltumata sellest, kas tegemist on töösuhte, lepingu täitmise või ettevõtlusega.

Palutakse siiski igal juhul inimestel läbi mõelda enda liikumisvajadus vastutustundlikult nii, et hoida enda ja teiste inimeste tervist.

Head Uudised GoodNews