1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Valitsus kiitis heaks põhikooli lõpetamise tingimused: eksamid toimuvad
Valitsus kiitis heaks põhikooli lõpetamise tingimused: eksamid toimuvad

Valitsus kiitis heaks põhikooli lõpetamise tingimused: eksamid toimuvad

Valitsus kiitis täna istungil heaks määruse muudatuse, millega kinnitatakse põhikooli lõpetamise tingimused käesoleval õppeaastal. Põhikoolilõpetajad peavad tänavu küll sooritama lõpueksamid, ent lõpetamine ei sõltu eksamitulemusest.

„Eesti haridussüsteemi suurim väljakutse on praegu individuaalne lähenemine meie õppijatele, et pakkuda igaühele tema vajadustele vastavat tuge. Põhikooli lõpueksamid on oluline tagasiside nii õppijale, õpetajale kui riigile. Nende põhjal saab hinnata keerulise kooliaasta mõju ning kavandada toetusmeetmeid neile õpilastele, kes seda vajavad,“ sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

Muudatuse kohaselt on põhikooli lõpetamiseks vaja sooritada kõik lõpueksamid, ent nende eest ei panda tunnistusele hinnet, tunnistusele kantakse punktisumma protsent maksimaalsest tulemusest. Lõpetamine ei sõltu eksamitulemusest. Eksameid tuleb sooritada tavapäraselt kolm: eesti keel või eesti keel teise keelena, matemaatika ning aine õpilase valikul.

Tavaolukorras peavad põhikooli lõpueksamid olema sooritatud vähemalt tulemusele „rahuldav“.

Juba eelmise aasta kevadel kinnitas valitsus määruse muudatuse, mille järgi ei pea 2020/2021 õppeaastal sooritama põhikoolis loovtööd ja gümnaasiumis õpilasuurimust või praktilist tööd, kui see ei ole kooli õppenõukogu otsusel eriolukorrast tulenevalt võimalik.

Möödunud õppeaastal jäid põhikooli lõpueksamid eriolukorra tõttu ära.

Head Uudised GoodNews