1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Valitsus kinnitas Eesti seisukohad Euroopa meediavabaduse määruse kohta 
Valitsus kinnitas Eesti seisukohad Euroopa meediavabaduse määruse kohta 

Valitsus kinnitas Eesti seisukohad Euroopa meediavabaduse määruse kohta 

Vabariigi Valitsus kinnitas tänasel istungil heaks kultuuriminister Piret Hartmani esitatud Eesti seisukohad Euroopa meediavabaduse määruse kohta.

„Eesti toetab meediavabaduse määruse eesmärki tagada Euroopa Liidus meedia siseturu jätkusuutlik toimimine kõikides meedia vormides. Vaba ja mitmekesise meedia roll demokraatlikus ühiskonnas on ülimalt suur. Eesti peab olema siin diskussioonis aktiivne, et nõuete kehtestamisel arvestataks ka väiksemate riikide ning nende meediaturgude eripäradega. Eesti on tänu meie meedia eneseregulatsioonile ajakirjandusvabaduse näitajatega maailma tipus,“ ütles kultuuriminister Piret Hartman.

„Määruses on Eesti jaoks üks olulisemaid punkte see, et kui liikmesriikide meediaregulaatoritel on vaja arutada piiriüleseid küsimusi, näiteks Venemaa propaganda keelustamist liidu üleselt, siis on selleks tulevikus tõhusamad võimalused. See teeb Eesti häält Euroopas valjemaks ning meie ühiskonda tugevamaks,“ lisas Hartman.

16. septembril 2022 avaldatud Euroopa Liidu meediavabaduse määruse ettepanekuga soovitakse tagada Euroopa meediaturu jätkusuutlik, läbipaistev ja võimalikult ühtsetest siseturu reeglitest lähtuv toimimine. Eelnõuga nähakse muuhulgas ette meetmed, et kaitsta vaba ja sõltumatut meediat poliitilise ja muu lubamatu sekkumise eest. Määrus soovitakse kinnitada selle aasta mais.

Head Uudised GoodNews