1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Valminud on haridussüsteemi välishindamise aastaraamat
Valminud on haridussüsteemi välishindamise aastaraamat

Valminud on haridussüsteemi välishindamise aastaraamat

Aastaraamatu „Ülevaade haridussüsteemi välishindamisest 2020/2021. õppeaastal“ on kokku pannud Haridus- ja Teadusministeeriumi õiguspoliitika osakond. 8. detsembril tutvustab ministeerium aastaraamatut veebiseminaril, kuhu on oodatud haridusasutuste juhid, õpetajad, omavalitsuste haridusametnikud, aga ka kõik teised huvilised.

Haridus- ja Teadusministeeriumi järelevalve valdkonna juhi Kristin Hollo sõnul annab valminud kogumik ülevaate, kuidas möödunud aasta distants-, kontakt- ja hübriidõppe virvarris toime tuldi. „Aastaraamatust leiab nii uuringute kokkuvõtteid, näitest headest praktikatest, aga ka väärt mõtteid, kuidas koolis, lasteaias või omavalitsuses toetada laste arengut ja luua iga lapse vajadusi arvestav õppekeskkond,“ tõdeb Hollo.

Oluline teemavaldkond, millele aastaraamatus keskendutakse, on nii üldist, tõhustatud kui erituge vajavate õpilaste õppekorraldus, tugisüsteemide loomine ja rakendamine. Valminud aastaraamatu leiab ministeeriumi kodulehelt siin.

Välishindamise aastaraamatu tutvustus toimub distantsilt targemaks veebiseminaride sarja raames kolmapäeval, 8. detsembril kl 15-16. Seminaril teeb järelevalve  valdkonna nõunik Elen Ruus ülevaate järelevalvetest üldhariduskoolides ja õppeasutuste pidajate üle. Peaekspert Agnes Pihlak räägib koolis õppivate üldist, tõhustatud ja erituge vajavate õpilaste õppe korraldamisest ning eripedagoog Merike Rand tutvustab tugisüsteemi loomise protsessi ühe kooli näitel ning pakub välja lahendusi. Veebiseminari modereerib järelevalve valdkonna juht Kristin Hollo ning seminarile saab registreeruda siin.

Head Uudised GoodNews