1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VALMISOLEKUKULTUUR I Jüri Ratas: pandeemia näitas vajadust edendada valmisolekukultuuri
VALMISOLEKUKULTUUR I Jüri Ratas: pandeemia näitas vajadust edendada valmisolekukultuuri

VALMISOLEKUKULTUUR I Jüri Ratas: pandeemia näitas vajadust edendada valmisolekukultuuri

Peaminister Jüri Ratase kiitis Siseministeeriumi valitsemisala arengupäeval Eesti elanike, ettevõtete ja ametiasutuste suutlikkust COVID-19 pandeemia oludega kiirelt kohanduda. Tema sõnul on oluline selle pinnalt edasi minna ning edendada üldist valmisolekukultuuri, et ka järgmisel korral kiireks tegevuseks valmis olla.

„Terve Siseministeeriumi valitsemisala oli kriisi lahendamisega seotud kohe esimesest päevast saadik. Te kõik tegite tõenäoliselt rohkem kui teilt oodata võiks. Loodetavasti iseloomustab valmisolek ise teha ja teisi toetada teid ka tulevikus,“ sõnas Ratas.

Peaministri sõnul on pandeemia olnud iseseisvuse taastanud Eesti suurim kriis, millest me alles tuleme välja. Tervishoiu ja meditsiininikriisist on nüüd aga saanud kogu ühiskonda mõjutav majanduskriis. Siseministeeriumi valitsemisala seisukohast on nüüd oluline jälgida, et see ei muutuks Eesti turvalisust või julgeolekut tõsiselt mõjutavaks kriisiks.

„Ma tänan ja tunnustan Politsei- ja Piirivalveameti, Päästeameti, Häirekeskuse, Kaitsepolitseiameti, SMIT-i, Sisekaitseakadeemia ja Siseministeeriumi teenistujaid ning vabatahtlikke paindlikkuse ja professionaalsuse eest. Te olete suhtunud mõistvalt ja abivalmilt kõigisse meie kaasmaalastesse ning pühendanud kriisi lahendamisse igapäevaselt palju energiat, seda tihtipeale oma lähedaste arvelt,“ lausus ta.

Peaminister rõhutas, et riigiasutused peavad olema üha nõudlikumad enda valmisoleku suhtes ja seni tehtud tööd edasi viima. „Teiste toetamisest rääkides toon esile Päästeameti, kellest on kujunemas elanikkonnakaitse eestkõneleja ja arendaja. Me ei tea, milline järgmine kriis täpselt välja näeb või millised nõrkuseid see paljastada võib. Üldise valmisolekukultuuri edendamisega vähendame oma nõrkusi ja suurendame teadlikkust,“  rõhutas Ratas. „Just teilt, head siseministeeriumi valitsemisala esindajad ootame valmisolekukultuuri seadmisel eeskuju.“

10. aastat toimuv Siseministeeriumi valitsemisala juhtide arengupäev toimus sel korral esmaskordselt virtuaalselt.

Head Uudised GoodNews