1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vanalinna päevadel on eraldi ala lemmikloomadele ja nende omanikele
Vanalinna päevadel on eraldi ala lemmikloomadele ja nende omanikele

Vanalinna päevadel on eraldi ala lemmikloomadele ja nende omanikele

2.-4. juunini toimuvatel 41. Tallinna vanalinna päevadel on sisse seatud eraldi Lemmikute ala, mille tegevused on suunatud just koertele-kassidele ja nende omanikele. Eesti Loomakaitse Seltsi eestvedamisel toimuvad kahel päeval nii heategevuslik Käpakäik, koertenäitus kui ka mitmed harivaid loengud-töötoad.

Laupäeval toimub juba üheksandat korda heategevuslik rongkäik Käpakäik, mis toob kokku sadu loomasõpru. Käpakäigu raames kogutud annetustega aidatakse kodutuid, hüljatud, hättasattunud ning väärkoheldud loomi. rongkäik leiab aset juba üheksandat korda, tuues iga aasta kokku sadu loomasõpru. „Rongkäiguga suuname inimeste tähelepanu lemmikloomadele linnapildis ning kutsume üles märkama ja toetama abivajavaid loomi,” selgitab ELS-i turundus- ja kommunikatsioonijuht Geit Karurahu.

Rongkäiguga on oodatud liituma kõik huvilised– ka siis kui oma koera ei ole, kuid on soov neljajalgseid sõpru aidata. Käpakäigule oodatakse sõbralikke koeri ja ka neid, kes alles õpivad kaaslaste seas seltsima. Viimastele saavad omanikud siduda rihmale kollase lindi, mis annab märku, et koer ei soovi kontakti või on seltsimise osas valiv. Üritust viib läbi Märt Agu.

Lisaks heategevuslikule rongkäigule toimub mitteametlik koertenäitus Match Show, millest saavad osa võtta igas vanuses ja suuruses koerad. Näituse eesmärk on mõnusalt ühiselt aega veeta ning tooma ja inimese koosolemisest tunda rõõmu. Koeramassöör ja Loomale Pai asutaja Karolin tutvustab ka koerte massaaži ja levinumaid tehnikaid ning seletab, miks loomale massaaži teha ja kuidas see neile erinevas eluetapis kasulik on.

Toredatele ringkäikudele ja näitustele lisaks toimuvad harivad-põnevad loengud nii koerte kui kasside käitumisest. Samuti on kavas loeng linnaruumi loomadest -Tallinna loomaaia loodushariduse spetsialist Darja Zubareva räägib inimese suhetest linnaloomadega, tarakanidest siilide ja kajakateni.

Lemmikute ala tegevustega saab lähemalt tutvuda Tallinna vanalinna päevade veebilehel: https://vanalinnapaevad.ee/urituse-kategooria/muu/

41. Tallinna vanalinna päevad toimuvad 2.–4. juunini. Seekordse festivali fookuses on kestlik linnaruum, keskkonnasõbralik ning kogukondlik kultuur ning pealkirja “Värske vaade” all kohtuvad festivalilavadel ja ümbruses tegutsevad kultuuriasutused, -kollektiivid, muuseumid, teatrid, loomeinimesed, kogukond ning külalised.

Kokku on kolme päeva jooksul kavas üle 40 tasuta kontserdi ja kokku enam kui 300 sündmust. Vaata kava vanalinnapaevad.ee

Head Uudised GoodNews