1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum jagas ettevõtetele pronks-, hõbe- ja kuldmärgiseid
Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum jagas ettevõtetele pronks-, hõbe- ja kuldmärgiseid

Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum jagas ettevõtetele pronks-, hõbe- ja kuldmärgiseid

Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum tunnustas 13. korda ettevõtteid, avalikke organisatsioone ja mittetulundusühinguid, kes teadvustavad tegevuse mõju ühiskonnale.

Sel aastal osales indeksis kokku 63 ettevõtet, neist uue märgise said 53. Märgis väljastatakse kaheks aastaks.

«Hea ülevaate saime tulemustest finants- ja energiasektoris,» ütles hindamiskomisjoni juht Merili Vares. «Tore, et võrreldes rahvusvaheliste ettevõtetega on kohalikud tegijad jõudsalt arenenud.»

«Mikro- ja väikeste ettevõtete puhul paistis silma sihikindlus olla vastutustundlik juba ärimudelist lähtuvalt. Keskmiste ja suurte ettevõtete puhul on meil turul mitu rahvusvahelisse gruppi kuuluvat ettevõtet, kellele on vastutustundliku ettevõtluse teema emapiimaga kaasa antud,» lisas ta.

Saku Õlletehas pälvis esmakordselt kuldmärgise. “Tööstusettevõttena on meie tegevusel otse loomulikult mõju ümbritsevale keskkonnale. Oleme seetõttu võtnud Carlsberg Grupi osana eesmärgi saavutada tootmises süsinikheitmete nulltase 2030. aastaks,” ütles ettevõtte juhatuse liige Jaan Härms. “Oleme suutnud vähendada süsinikheitmeid enam kui viiendiku võrra läbi selliste sammude nagu näiteks sajaprotsendiliselt taastuvelektri kasutamine juba kuuendat aastat, soojuse taaskasutamine õllekeedul või ka autopargis ainult hübriidsõidukite kasutamine.”

Indeksi küsimustikku täiendatakse igal aastal, et selles kajastuksid aktuaalsed teemad. Tänavune metoodika uuendati koostöös Taani vastutustundliku ettevõtluse juhtivkonsultantidega ettevõttest SDG Lead.

Head Uudised GoodNews