1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VEEBIÜLEKANNE I Erikomisjon arutab Ukraina sõjapõgenike abistamist
VEEBIÜLEKANNE I Erikomisjon arutab Ukraina sõjapõgenike abistamist

VEEBIÜLEKANNE I Erikomisjon arutab Ukraina sõjapõgenike abistamist

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon peab täna avaliku istungi, et saada ülevaade Ukraina sõjapõgenike abistamisest ja sellega seotud kuludest.

Erikomisjoni esimehe Tõnis Möldri sõnul soovib komisjon ülevaadet sel aastal Ukraina sõjapõgenike toetamiseks mõeldud raha kasutamisest, aga ka sellest, kui palju vahendeid on põgenikele ette nähtud järgmisel aastal.

Külmade ilmade saabudes võib Ukrainast saabuvate sõjapõgenike arv veelgi kasvada. Ootame ülevaadet nii põgenike toetamisel seni tehtust kui ka sellest, kui hästi on Eesti valmistunud uute põgenike vastu võtmiseks ja neile vajaliku toetuse pakkumiseks, alates lühiajalisest majutusest kuni koolikohtade, tervishoiuteenuste, töökoha ja keeleõppe võimaldamiseni. Oluline on ka kohalike omavalitsuste valmisolek, kuna neile langeb suur koormus sotsiaal- ja muude teenuste pakkumisel,“ ütles Mölder.

Istungile on kutsutud sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, Sotsiaalkindlustusameti peadirektor Maret Maripuu, Siseministeeriumi kantsler Tarmo Miilits ja nõunik Henri Hunt, Haridus- ja Teadusministeeriumi üldharidus- ja noortepoliitika asekantsler Liina Põld, Rahandusministeeriumi kohalike omavalitsuste finantsjuhtimise osakonna juhataja Sulev Liivik ja julgeoleku nõunik Elari Kasemets ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu nõunik Mailiis Kaljula.

  • Erikomisjoni avalik istung algab kell 13.15 ja seda saab jälgida veebiülekandes.
Monika Kuzmina Peatoimetaja