1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Vernissage’i sügisoksjoni pärl on Villem Ormissoni “Linnamotiiv”
Vernissage’i sügisoksjoni pärl on Villem Ormissoni “Linnamotiiv”

Vernissage’i sügisoksjoni pärl on Villem Ormissoni “Linnamotiiv”

Tänavune Vernissage’i kunstigalerii sügisoksjon toimub esmakordselt kahel päeval: 20. novembril esitletakse Eesti vanema kunsti klassikat, 21. novembril on enampakkumisel aga kaasaegsed Eesti klassikud.

“Publiku lemmikutest tõstaksin esile näiteks Aili Vindi „Öö merel“ (1983) ja Olev Subbi „Maastik floksidega“ (1978), kõrgeima alghinnaga 69 000 eurot aga on meil seekord au esitleda pallaslase Villem Ormissoni maali “Linnamotiiv”. Teos on maalitud 1927. aastal ja kuulub kunstniku “hallide piltide” hulka, mis kujutavad linnavaateid sombustel talvepäevadel,” selgitas kunstigalerii juhataja Kristiina Radevall. “Ootame kunstisõpru osalema, sest usun siiralt, et kunst on kõige esteetilisem investeerimisvõimalus.”

Kokku tuleb enampakkumisele 126 teost 72 Eesti autorilt. Autoriteks on lisaks Peeter Mudist, Jüri Arrak, August Jansen, Elmar Kits, Endel Kõks, Malle Leis, Olav Maran, Evald Okas, Kaljo Põllu, Sirje Runge, Richard Sagrits, Ludmilla Siim-Kaasinen, Richard Uutmaa, Edgar Valter, Aleksander Vardi, Johannes Võerahansu ja paljud teised.

Enampakkumisele tulevate teostega saab 19. novembrini tutvuda galeriis, aga ka veebis. Ka registreeruda palub galerii enne 19. novembrit.

Head Uudised GoodNews