1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Victoria Olt Galerii tähistab esimest sünnipäeva glamuurse kevadnäitusega
Victoria Olt Galerii tähistab esimest sünnipäeva glamuurse kevadnäitusega

Victoria Olt Galerii tähistab esimest sünnipäeva glamuurse kevadnäitusega

3. märtsil kell 18 avatakse Victoria Olt Galeriis värske kevadnäitus „Naissance II“, millega galerii tähistab ühtlasi oma esimese tegutsemisaasta täitumist. Grupinäitusel on esindatud erinevad stiilid ja tehnikad kokku 13 kunstnikult nii meilt kui mujalt.

Marta Vaarik “Armastus”. Foto: Victoria Olt

Näituse pealkiri “Naissance” tähendab prantsuse keeles sündi ning sümboliseerib kevadist taasärkamist. Victoria Olt Galerii jaoks oli mullune kevadnäitus üks esimesi ja edukamaid ning tänavu traditsioon jätkub, pakkudes muuhulgas alternatiivi Tallinna Kunstihoones toimuvatele kevadnäitustele.

Agnes Cecile “Goodbye”. Foto: Victoria Olt

Just kunstihoone kevadnäitusel 2021. aastal publikupreemia võitnud keraamik Anne Türn on see, kelle loodusest inspireeritud valgusinstallatsioone nüüd ka Victoria Olt Galeriis uues kontekstis näha saab. Nii osa tema kunagisest võidutööst, kui ka täiesti uus “Paldiski” säravad koos Toomas Tuule maastikufotodega. Popilikke elemente lisavad Marta Vaariku neoonvalgusega maal ning Maryliis Teinfeldt-Grinsi hiiglaslik tikand.

James Jean “Lady With An Axolotl”. Foto: Victoria Olt

Galerist ja kunstnik Victoria Olt ise osaleb näitusel traditsiooniliselt oma graatsilise akvarellitehnikaga, nii nagu ka tema itaalia kolleeg Agnes Cecile, kelle teos on ühtlasi näituse tunnuspildiks. Kätlin Kaljuvee illustratsioonides peegeldub lisaks tema moekunstniku taustale looduse müütiline jõud, nii nagu ka Maria Evestuse sürreaalsetes kollaažides. Traditsioonilisemat maali esindavad Julia Valtaneni ja Paul Kormašovi julged abstraktsioonid.

Julia Valtanen “Lethe”. Foto: Victoria Olt

Victoria Olt Galerii varasematelt näitustelt on külastajale juba tuttavad Marita Liivak, Tallinnas töötav ukrainlanna Ksenia Sulaeva ja Londonis töötav poolakas Tomasz Mro, kelle kõigi loomingus on olulisel kohal figuratiivsus. Lisaks saab näitusel näha eksklusiivselt tiražeeritud printe Taiwani-USA visuaalkunstnikult James Jean, kes on muuhulgas teinud kaastööd Prada moemajale ja kellel lõppes äsja ka retrospektiiv Modern Art Museum Shanghai’s.

Victoria Olt Galerii tegutseb Tallinna vanalinnas alates 2022. aasta veebruarist. Galerii keskendub ennekõike noorele eesti kunstile, kuid korraldab ka näitusi uute huvitavate välisriikide kunstnikega. Galerii eesmärgiks on tuua elavat ja inspireerivat kunsti nii eesti kodudesse kui avalikku ruumi.

  • Näitus “Naissance II” jääb Victoria Olt Galeriis (Viru 20, Tallinn) avatuks kuni 30. aprillini 2023, E-P kell 11-19
  • Sissepääs tasuta
Head Uudised GoodNews