1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. VIDEO I Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing tunnustas parimaid
VIDEO I Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing tunnustas parimaid

VIDEO I Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing tunnustas parimaid

Täna toimus Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu virtuaalne aastakoosolek, kus tunnustati parimaid ja kuhu südamliku tervituse saatis ka kultuuriminister Anneli Ott.

Aastapreemia Eesti raamatukogunduse arendamise ja rahvaraamatukogude maine tõstmise eest ühiskonnas pälvis Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holm. Tunnustati Tallinna Keskraamatukogu kiiret ja paindlikku reageerimist ühiskonna vajadustele. Koroonakriisi alguses avati operatiivselt ELLU jt e-raamatukogud kõigile Eesti elanikele, tagades seeläbi e-väljaannete laenamise võimaluse ajal, kui raamatukogud ei saanud oma lugejaile trükiraamatuid laenutada, kehtisid liikumispiirangud ja koolid olid distantsõppel. Keskraamatukogu e-raamatukogud on üle Eesti kõigile avatud siiani. Paljud raamatukogu teenused muudeti eriolukorra ajal veebipõhiseks (nt veebiraamatukogutunnid koolidele, „Koolitükid selgeks raamatukoguhoidja abiga“, „Seeniorid digitargaks“) ja avati uusi teenuseid (nt telefoni, Skype’i või Facebook’i teel ettelugemine lastele). Ka need teenused on tänaseks raamatukogu püsiteenuste seas. Samuti tunnustas ühing Keskraamatukogu valmisolekut katsetada uute ja ebatraditsiooniliste raamatukoguteenustega. Raamatukogu pakub teenused, mis seovad raamatud praktilise eluga, nt spordi- ja liikumisvahendite ning muusikainstrumentide laenutus, õmblustuba, innovatsioonilabor ja seemnelaegas.

Keskraamatukogu pälvis veel teisegi tunnustuse: võõrkeelse kirjanduse osakonna juhatajat Kristel Palki tunnustati parima noore raamatukoguhoidja tiitliga innovaatiliste algatuste ja eriolukorra ajal laste lugemisharjumust edendavate lastesaadete tegemise eest. Kristel näitas initsiatiivi ja kiiret reageerimist muutunud olukorras ning sihtrühma vajaduste head tunnetust, pakkudes liikumispiirangute tõttu koduseinte vahel igavlevatele lastele arendavaid tegevusi ja lapsevanematele vabu hetki töö või koduste tegemiste jaoks. Lastesaates „Meisterda minuga“ saavad lapsed, lapsevanemad ja õpetajad Kristeli juhendamisel õppida koduseid vahendeid kasutades meisterdama. Sarjas „Raamatusuve rännakud” võtab Kristel raamatud kaasa ja läheb seiklema loomaaeda ning külastab metsi, aedu, parke ja tänavaid. Iga paiga tutvustamiseks kasutab Kristel hästi valitud raamatuid ning loeb raamatutest huvitavaid fakte ja köitvaid katkendeid. Mõlemaid saateid saab vaadata Tallinna Keskraamatukogu Youtube’i kanalist.

Head Uudised GoodNews