1. Avaleht
  2. Kunst
  3. VIDEO I Häppeningiga avanenud Aili Vindi näitus osutus nii populaarseks, et pikeneb 27. juulini
VIDEO I Häppeningiga avanenud Aili Vindi näitus osutus nii populaarseks, et pikeneb 27. juulini

VIDEO I Häppeningiga avanenud Aili Vindi näitus osutus nii populaarseks, et pikeneb 27. juulini

Viinistus avatud Aili Vindi näitus „Naine ja meri“ on külastajate seas ääretult populaarne, mistõttu otsustas muuseum väljapaneku lahtiolekuaega pikendada 27. juulini.

Juunis näituse avamisel täitus kunstniku ammune soov kutsuda kokku omaaegsed legendaarsed kultuuriinimesed, et taaselustada ja tuua noorema põlvkonnani mõned toonased pidevalt ja justkui kogemata juhtunud häppeningid ning sellele seltskonnale siiani omane energia. Merekaldal alanud mänguline häppening, kus osalesid Guido Kangur ja Helene Vannari, sümboliseeris autori tagasiminekut noorusaega. Sündmust ilmestas Kanguri salvestatud katkend Itaalia kirjaniku ja režissööri Alessandro Baricco raamatust „Ookean. Meri“, kus otsitakse mere algust ja lõppu ning maalitakse merd mereveega.

Näituse kuraatori Andra Orni sõnul pakatab Vindi looming positiivsusest ja elu-jaatusest, mistõttu kõnetab see paljusid. „Selleks, et silmapaistev näitus jõuaks ka suurema hulga kunstihuvilisteni, ka nendeni, kes suvel Viinistule ei jõua, valmib suve lõpus kunstnikku mitmekülgset loomingut ja toimunud näitust tutvustav 3D-virtuaaltuur, mida saab vaadata NOAR.eu keskkonnas,“ sõnas ta.

Head Uudised GoodNews